Idrettsanlegg 

Det er fire kommunale idrettsanlegg i Stange kommune. De øvrige anleggene driftes av frivillige lag og foreninger.

anleggregister.no kan du finne planlagte, eksisterende, nedlagte og ikke realiserte anlegg. Her er det oversikt over alt fra idrettsanlegg til orienteringskart.

Ti turer i Stange

10 turer i Stange er et turtilbud til alle som vil komme i bedre form, få en bedre helse og få gode naturopplevelser. Hvert år presenteres nye turmål, og vi håper at du tar med familie og venner til disse stedene som vil bidra til at du blir bedre kjente i kommunen. 

Vi fortsetter med kvittering i mobilappen DNT SjekkUT som registrerer ditt postnærvær elektronisk når du er 50 meter i nærheten av posten. Postene er tilgjengelige fra 30. april.

10 turer i Stange 2022 (PDF, 2MB)

Ti turer er et samarbeid mellom Stange kommune og Hamar og Hedemarken Turistforening, Stange krets. Nabokommunene Hamar, Løten og Ringsaker har også 10 turer. Alle kartene kan fåes på servicesenteret i rådhuset, eller du kan laste de ned på HHT sine nettsider.

Stolpejakten

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpebesøk kan registreres på papir, på nettsiden stolpejakten.no eller via app. Det er et mål å aktivisere både unge og gamle uansett funksjonsevne. Det vil derfor være stolper med ulik grad av tilgjengelighet, og der noen skal kunne nås av alle. 

Stolpejakt i Stange 2022 (PDF, 9MB)

I 2022 er det til sammen 40 stolper i Stangebyen, Romedal og Tangen. NB! Stolpe 14 i Romedal er midlertidig flyttet til stolpe 13 på grunn av arbeid. Den vil stå her ut uke 27 før den flyttes tilbake.

Skiløyper

Takk til idrettslag og frivillige i kommunen som sørger for skiløyper!

Se større kart

Ønsker du å gi et løypebidrag?

STANGE: Vinteren er godt i gang med skiløyper og skirenn. Vi jobber nå for å finansiere en ny snøscooter, som skal bedre kapasiteten vår. Har du lyst til å bidra til drift av skiløypene og/eller til ny scooter, så kan du gi en skjerv på konto 1822.75.10486 eller til Vipps 507156. Dette går til Løypegruppen i Stange sportsklubb. Alle størrelser på bidrag er velkomne, og pengene går direkte til drift av løyper. 

OTTESTAD: Nå kjøres det flotte skispor mange steder i Stange. Alt på frivillig basis. I Ottestad er dette i regi av skigruppa. Nå må vi på nytt reparere scooteren i tillegg til at vi kjøper ny sporsetter for å sette enda bedre spor. Vi hadde satt stor pris på om dere som benytter dere av tilbudet gir en skjerv på Ottestad ILs konto: 1813. 65. 01980 eller på Vipps nr. 130463

ÅSBYGDA: Det kjøres skiløyper både i lysløypa i Åsbygda og på Pruterud. I tillegg har vi åpen skibakke på Pruterud hvor vi tilbyr gapahuker og bålplasser. Løypekjøringen er dugnadsbasert og det legges ned mange timer med frivillig arbeid i Åsbygda IL hele vinteren. Vi har åpen skihytta hver helg fra 1100 – 1500 der vi tilbyr nystekte vafler og varm kaffe.

Så lenge det ikke «snør skiløyper» er alle bidrag til løypekjøring hjertelig velkomne. Bidrag kan settes inn på konto 1813.12.00672.