Sankthanskonserten er en stor utekonsert ved Mjøskanten på Atlungstad. Konserten arrangeres på helg og rundt Sankthanstider. Hit inviteres nasjonalt anerkjente band for gode, og gjerne litt nostalgiske, konsertopplevelser. Sankthanskonserten er kjente toner, folkeliv, midtsommer, allsang, båter som gynger i vannet og sola som går ned over Mjøsa – en idyllisk folkefest.

Sankthanskonserten er et arrangement som skal bidra til å skape bevissthet rundt bruk av Mjøsa og Atlungstad som aktivitets- og friluftsområde, institusjon, kulturminne og kulturarena. 

Sankthanskonserten 2024: lørdag 15. juni

Trang fødsel kommer til Atlungstad

 Trang Fødsel er lyden av norsk sommer på sitt beste: Låtene oser av sommervarme, lyse netter, solkrem og bølgeskvulp i strandkanten, og en og annen melankolsk solnedgang like før daggry. Bandet har klart kunststykket å ta den norske folkesjelen på kornet, og det er få band som har bidratt med så mange norske hits som Trang Fødsel. Og 15. juni kommer de for å kick-starte Stangesommeren!

Det er låter som «Drømmedame», «Kursiv», «Hippie», og «Livet det er helt ålreit» som kommer til å smyge seg inn i øregangene dine på sommerens konserthøydepunkt på Atlungstad i Stange, med melodier og vokalharmonier som sitter rett i øret, og ikke minst med de lune og ironiske tekstene som har blitt allemannseie gjennom tiår i norsk musikkliv. Kultursjef Kjersti Krageberg er veldig fornøyd med å ha landa nok et av Norges legendariske pop/rockeband til å spille i Mjøskanten for å starte Stangesommeren. «St.Hans-konerten på Atlungstad har blitt en tradisjon som mange ser fram til, så nå er det god grunn til å glede seg!»

Kjøp billetter herAtlungstad brygge

En fest

Å oppleve Trang Fødsel på konsert er alltid en fest, med en perlerad av låter du kan – enten du er klar over det eller ikke. Vokalist Hans Petter Aaserud står i spissen for et energisk lag av musikere som leverer en låtpakke med popharmonier, rockedriv og slentrende jazz-eleganse med like stort overskudd. Aaserud er også en av Norges fremste låtskrivere, og har skrevet og produsert musikk for mange av Norges beste artister.

Trang fødsel slipper plate med ny musikk til sommeren og vi er glade for å kunne ønske dem velkommen til Atlungstad for å markere starten på sommeren sammen med oss. Sommeren blir ikke helt den samme uten Trang Fødsel. Ikke vinteren heller, forsåvidt.

På support kommer Amund Zimmermann Børresen, bedre kjent under artistnavnet "Zimmermann" - en 22 år gammel vokalist og låtskriver. Nykommeren fra Sandefjord skriver norske tekster med en særegen ettersmak. Sommeren 2022 slo han gjennom på TikTok med sine akustiske gitartolkninger av kjente og kjære norske ballader.

Han debuterte i november 2022 med singelen "Månen", som i mars 2023 har vært A-listet på NRK P1. Oppfølgersingelen "Skatesko" gir et nostalgisk tilbakeblikk til artistens første møte med kjærligheten. Låten skildrer opplevelsen av det som er noe mer enn bare vennskap, både i etterpåklokskapens navn, men også i ungguttens umiddelbare tanker og følelser. Slik fortsetter tradisjonen med å gi sceneplass til unge og lovende artister, og gir et tilbud også til en yngre målgruppe.

Viktig samarbeid


SSankthanskonserten 2022t.Hans-konserten er et samarbeid mellom Stange kommune, Atlungstad Brenneri og Atlungstad golf. Samarbeidet er viktig for alle parter, og er med på å bygge Atlungstad som destinasjon og møteplass.

Direktør ved Atlungstad Brenneri Andrea Jervidalo Jenssen er glad for at samarbeidet med kommunen om sommerkonserten på Atlungstad, og er tydelig på at dette har blitt en tradisjon mange setter pris på. «Spørsmål om hvilken artist som kommer neste år fikk vi allerede når gjestene var på vei hjem fra året konsert», sier Andrea. Rammene rundt en sommerkonsert på brenneriet er helt spesielle, og det er denne totalopplevelsen mange ønsker seg tilbake til. Det er en strålende måte å få vist fram denne vakre plassen på og det gir grunnlag for andre artister til å ha sine konserter her ute.

Det har også blitt en populær arena for sommerfest for bedrifter. Derfor tilbyr brenneriet (ved direkte henvendelse) denne gang pakker som kombinerer middag og konsert og legger til rette for en fin sommeravslutning med kollegaene.

Skryter

Sankthanskonserten 2022Også Hilde Pram Sveum som er administrasjonsansvarlig ved Atlungstad golf skryter av samarbeidet, som kan tilby den beste konsertutsikten i regionen. Ved å mikse det beste fra Atlungstad Golf, Atlungstad Brenneri og Stange kommune, evner vi å tilby noe vi blir mer og mer stolt av – nemlig den ultimate opplevelsen nede ved den skvulpende vannkanten. Vi gjør dette sammen til det beste for alle musikkelskende gjester som vil ha en unik sommeropplevelse i minneboka. Atlungstad Golf vil tilby (ved direkte henvendelse) VIP-pakker med servering i Disponenten og på terrassen med nærhet til påfyll ved plassene øverst på amfiet.

Velkommen til Stangesommeren på sitt beste!

Grupperabatt for grupper over 10 personer kan skje her:

Gruppesalg