Og de ti postene er spredt rundt i hele kommunen. Du finner de i Ottestad, på Ilseng, i Åsbygda, i Stange, Romedal, ved dagsturhytta ved Rotlia, Tangen, Kolomoen, Espa og Harasjøen.

Forskjellige tider

På ti turer kan du oppleve alle deler av kommunen. Det kan gi flotte tur- og naturopplevelser.

Leder i Hamar og Hedemarken turistforening Stange krets Trine Lauritzen, forteller at det er nytt av året når du kan registrerer postene. 

- Noen er fra den 1.mai, men noen på grunn av bommer og snø ikke er tilgjengelig før 20. mai. Det står i brosjyren ved hver post, sier hun.

Postene står ute til 14. oktober.

Hun har sett igjennom tidligere år med poster. Mange er nye, men noen er også brukt tidligere.

Barn som tar fire poster eller mer får et dagsbesøk i Ankerskogen svømmehall som premie. De voksne er med på trekning av 5 Stangekort, et årskort i Stange og Romedal Almenning og fem skjærefjøler.

Det er mange som har samarbeidet for å få til dette.  Hamar og Hedemarken turistforening, Stange krets, Romedal Almenning Turstilag, Kvennstugua Bygdetun og turstier, Ottestadstien, Ilsengstiene, Espa Turstilag og Stange kommune.

Kartene legges ut en rekke steder i kommunen. Biblioteket, Stangehallen, matbutikker og bensinstasjoner.

10 turer i Stange 2024 (PDF, 2MB)

HHT koordinerer turpostprosjektet på Hedmarken

I tillegg til Stange er det turposter i Løten, Hamar og Ringsaker

- Turposter på Hedmarken er et stort samarbeidsprosjekt som vi i HHT har koordinert i mer enn 10 år, sier daglig leder i Hamar og Hedmarken turistforening. Det er et stort spleiselag med frivillig innsats og lokalkunnskap + offentlig og privat støtte og bistand med penger, kart, administrativ oppfølging og premier. Alle har vi et mål om å legge til rette for gode turopplevelser i nærmiljøet i den kommunen man bor + nabokommunene i Hamarregionen, sier Margrete.

Turposter på Hedmarken 2024