I Stange bidrar et rikt foreningsliv til en rekke aktiviteter og tilbud til barn og ungdom. Stange kulturskole er et kommunalt tilbud om opplæring innenfor musikk, teater og kunst. Kommunen har i tillegg gratis lavterskeltilbud rettet mot ungdom gjennom Stange motorsenter, Stange musikkverksted og Ottestad ungdomshus. 

Motorsenteret

Motorsenteret i Stange er et sted der ungdom kan skru og mekke med kyndig hjelp av mekaniker. Ta gjerne med egen sykkel, moped, scooter, ATV eller lettmotorsykkel. For de som ikke har egne «skruobjekter» så har vi flere kjøretøy som dere kan prøve dere på. 

Vi holder til i et eget hus vest for Stange ungdomsskole, adresse Kongsvegen 12. Vi har også en midlertidig avdeling i Ottestad.

Musikkverksted

Musikkverkstedet i Stange er et tilbud for deg som holder på med musikk, og som har behov for tilgang til fullt utstyrt øvingslokale og mulighet for innspilling i studio. Vi tilbyr også veiledning og undervisning innenfor ulike temaer og instrumenter, og ønsker å være en møteplass for unge musikere i Stange. 

Musikkverkstedet er et ungdomstiltak, men med mulighet for å leie lokaler for innspilling også av andre. 

Ungdomshus

Ungdomshuset i Ottestad er et tilbud om aktivitet og sosialt samvær for ungdom i alderen 13 – 18 år. Vi har biljardbord, bordtennisbord og et musikkverksted for ungdom som liker å drive med musikk. Det er også mulig for deg som bruker ungdomshuset å påvirke innholdet i og aktivitetene på huset. 

Kom gjerne innom oss på et besøk eller ta kontakt hvis du lurer på noe. Adressen er Statsminister Otto Blehrs Veg 2, 2312 Ottestad.

Ung Kultur Møtes (UKM)

Ung Kultur Møtes (UKM) er en møteplass for kreativ ungdom, og handler om å ha det gøy gjennom å skape noe sammen. UKM har lokalmønstringer i alle kommuner hvert år, og her i Stange er det ungdomshuset i Ottestad som er ansvarlig for arrangementet. 

På UKM så kan du delta med det aller meste som har med kultur å gjøre. Du kan vise frem noe du er god til, eller lære noe helt nytt – på og bak scenen. Du kan også delta på utstilling. Noen får være med videre på fylkesfinalen og den nasjonale UKM-festivalen. Øvre aldersgrense er 20 år. 

Aktuelle saker