Dersom du ønsker å betale fire ganger i året, behøver du ikke å foreta deg noe. Dersom du ønsker å endre til 12 terminer i året, kan dette gjøres via MinSide.

Slik endrer du til månedlige fakturaer

Du kan selv endre til 12 fakturaer ved å gå inn på Min Side på nettsiden vår, og velge “Mine eiendommer” og “Min fakturahyppighet”. 

Gå til Min side

Du kan melde endring i fakturahyppighet når som helst, men senest den 20. for fakturering måneden etter. Første faktura vil være for januar, februar og mars, med forfall 21. april. 

Avregning av vann og avløp 

Uansett om du velger 4 eller 12 terminer, vil du på fakturaen med forfall i henholdsvis april og februar få en avregning på forbruket fra i fjor - altså det du leste av på vannmåleren ved nyttår. Hvis du har brukt mer enn du har betalt forskudd for, vil derfor denne fakturaen være høyere enn ellers - og det blir motsatt hvis du har brukt mindre vann enn det som er betalt forskudd for.

Endringer i beregning av eiendomsskatt

Fra 2023 benyttes Skatteetatens formuesgrunnlag som grunnlag for utskriving av eiendomsskatt. Som boligeier er det viktig at du sjekker din skattemelding, og melder endringer om feil direkte til Skatteetaten.

Eiendomsskatt

Forklaring til postene på fakturaen

På nettsiden vår finner du forklaring til alle postene på fakturaen. Vi har også lagt ut svar på ofte stilte spørsmål om eiendomsavgifter.

Se forklaring og ofte stilte spørsmål

Vi oppfordrer alle til å opprette enten avtalegiro eller e-fakturaavtale. Dette er både raskere, tryggere og mer miljøvennlig enn papirfaktura.

På Min side finner du alle tidligere fakturaer hvis du vil se hva du betalte i fjor.

Gå til Min side