Kønnbandfestivalen er spydspiss i kommunens kultursatsning, og et musikk- og kulturarrangement som tradisjonelt finner sted i lokalene til Stange bibliotek. Her skyves bokhyller til side og gir rom for publikum og scene. Atmosfæren er nedpå, behagelig, unik og intim. Arenaen har også satt sitt preg på festivalens innhold, som gjerne inkluderer artister og kunstnere som har fokus på tekst, og som gjennom musikk formidler følelser og historier.

Kønnbandfestivalen 2024 arrangeres fredag 20. og lørdag 21. september, og i år er festivalens første dag flyttet utendørs til Vestadhøgda ca. 1 km utenfor Stange sentrum i retning Stange kirke. Hit kommer musiker, sanger, komponist og tekstforfatter Ingrid Bjørnov, som tar med seg pianoet sitt og to gitarister.

- Det åpnet seg en mulighet for å kunne tilby Ingrid Bjørnov midt i Stangelandskapet på høgda der utsikten åpenbarer seg mot Mjøsa og Stange Vestbygd. Vi er opptatt av å skape totalopplevelser der omgivelsene spiller på lag med det musikalske. Her ligger alt til rette for en helt unik og spektakulær konsertopplevelse, sier kultursjef Kjersti Krageberg.

Billett fredag 20.9.

Programmet for festivalens andre dag, lørdag 21. september, er under arbeid, og slippes så fort det blir klart!

Kønnbanddagene 2024 arrangeres i samarbeid med Stange sentrumsforening og Stange vestbygd. 

Det kan du gjøre ved å sende en henvendelse til e-post konnband@stange.kommune.no. Vi opplyser om at Stange kommune benytter ekstern kompetanse til booking av artister, og at programmets innhold og sammensetning skal passe festivalens profil. Vi vil gjerne høre fra deg for å kunne vurdere om ditt bidrag vil passe inn nå eller senere. 

Det er ikke umulig! Send en henvendelse til konnband@stange.kommune.no, og vi gir deg en tilbakemelding om hva slags behov vi har. Vi benytter frivillige til opp- og nedrigg av scene, billettsalg og vakthold.