Felles for alle leilighetene er at de er terskelfri, og har en planløsning egnet for personer med nedsatt fysisk funksjon som benytter rullator eller rullestol. Leilighetene er umøblert, og den enkelte beboer må holde hvitevarer selv. Det er ingen bemanning i de ordinære omsorgsboligene.

Søk om omsorgsbolig (PDF, 153KB)

Den enkelte beboer må ha vedtak på nødvendig bistand på samme måte som i private hjem.

De fleste av kommunens omsorgsboliger er samlokalisert med 8-10 omsorgsleiligheter i samme bygg hvor det er felles hovedinngang og felles stue med te-kjøkken.

Husleie i omsorgsbolig vil variere med beliggenhet og størrelse. Det er ingen innskudd eller depositum. Kommunale avgifter er inkludert i husleien.

Det er mulig å søke bostøtte fra Husbanken for deg som har lave inntekter og høye boutgifter.

Omsorgsboligene på Ilseng ligger sentralt nær butikk, bussholdeplass og samfunnshuset, hvor pensjonistforeningen har møter og med ukentlig trim for eldre.  Alle leilighetene ligger på bakkeplan og har ett eller to soverom. Hver boenhet har egen inngang og en liten veranda.

Omsorgsboligene på Tangen ligger omlag 300 meter fra sentrum,  i nærheten av jernbanestasjonen.  I sentrum er det matbutikk, legesenter og frisør, kirke og prestekontor, samt bussholdeplass med daglige avganger til Stange. 
Alle leilightene har ett soverom.  

Omsorgsboligene i Romedal ligger omlag 300 meter fra sentrum, med butikker, bensinstasjon, legesenter og fysioterapi.

Omsorgsboligene i Ottestad er sentralt plassert med kort avstand til Vikasenteret med butikker og legesenter. God bussforbindelse til Hamar og Stange.
Noen av boligene ligger i tilknytning til Ottestad bo- og servicsenter, og noen vegg i vegg med Kjonerud bofellesskap. Leilighetene varierer i størrelse, og har både ett og to soverom.