Alvorlige hendelser kan oppstå brått. Da er det viktig at du raskt får informasjon.

Klart i løpet av våren

Nødvarslet består av en kort tekst som forteller deg hva som skjer og hva du bør gjøre. For å fange oppmerksomheten din vil telefonen viberere og spille en høy, sireneaktig lyd.

Dette blir nå testet ut og vil i løpet av våren være klar til hele Norges befolkning. De fleste mobiltelefoner vil kunne motta et slikt varsel, men det forutsetter minst 4G-dekning.

Den første tiden etter lansering kan Nødvarsel brukes til å varsle om akutte og alvorlige hendelser som gjelder store deler av landet. Det kan være hendelser med radioaktivt utslipp, alvorlig terror eller andre ulykkes- og katastrofesituasjoner, hvor befolkningen må varsles raskt.

I tillegg

Etter hvert skal Nødvarsel rulles ut for bruk ved akutte og alvorlige hendelser lokalt og regionalt.

Nødvarsel på mobil er et tillegg til de kanalene som allerede brukes for å varsle befolkningen. I Norge har vi lenge hatt befolkningsvarsling via tyfoner, som med høy lyd gir signal om at du må oppsøke informasjon. 

I en alvorlig hendelse vil viktig informasjon bli delt i mange kanaler, som for eksempel på radio, tv, nettaviser, myndighetenes egne nettsider og på sosiale medier.

Beredskap og krise

Nødvarsel bruker ikke teldonnummeret ditt eller andre opplysninger om deg eller telefonen din. Du trenger ikke registrere deg eller laste ned en app for å motta nødvarsler, og det er helt gratis. Det du må huske på er å holde telefonen din oppdatert med nyeste programvare.

Les mer på nødvarsel.no