Vi bytter biblioteksystem

Den 7. februar vil biblioteket være stengt grunnet bytte av biblioteksystem. Den 8. februar vil biblioteket være åpent igjen, med nytt system i bruk. 

 

Hva vil dette bety for deg som bruker Stange bibliotek?

Nå vi bytter fra Mikromarc til Bibliofil vil du merke det på litt ulike måter. Vil få et nytt sted hvor du kan logge deg inn og holde oversikt over lån, utforske katalogen og reservere bøker. I tillegg til et mer moderne brukergrensesnitt vil de nye nettsidene ha flere nyttige funksjoner, som vi ikke har hatt før. Alle funksjonene, både nye som gamle, vil man også i Bibliofil-appen. 

Alle lånene og reserveringene dine blir med til det nye systemet. Dessverre bli ikke huskelisten med, så om du vil ta vare på den må du en skrive ned eller skrive ut listen. Dette må gjøres før vi bytter system og etter 7. februar vil listen være borte. Det vil bli mulig å opprette en ny huskeliste i Bibliofil. 

Selv om noen ting blir annerledes kan man fortsatt bruke det samme lånekortet, og man kan fortsatt bruke automaten på biblioteket til å låne på. Man kan også fortsatt logge seg inn på nettsidene for å forlenge lån og reservere bøker, men nettsiden kommer til å se annerledes ut. 

Sist, men ikke minst, spør oss gjerne om det er noe du lurer på og vi håper dere vil være tålmodige med oss som jobber på biblioteket mens vi lærer oss det nye systemet. 


Bli med på lesekampanjen Vinterles!

Bruk vinteren til å lese mange flotte bøker og bli med på vår bokbingo, vi har én for barn og én for voksne (15+). Skriv ut skjemaene herfra eller du kan hente et skjema på biblioteket. Lykke til!

Utskrift: Bokbingo voksne

Utskrift: Bokbingo barn

Bokbingo-skjema

Bokbingo-skjema barn

 


Beste norske

Bli med på den nasjonale lesesirkelen "Beste norske".

Dette er en nasjonal lesesirkel som går fra 6. september og ut året. Hver uke presenterer biblioteket en ny bok. Bøkene stilles ut i biblioteket og blir presentert på Facebook siden vår. Du kan også lese mer her

Bøkene som blir presentert er valgt ut av:

  • Janneken Øverland - litteraturhistoriker og tidligere forlegger. Var leder for Gyldendals avdeling for oversatt skjønnlitteratur 1996-2013.
  • Bernhard Ellefsen - skriver om bøker i Morgenbladet. Han ble kåret til «Årets kritiker» i 2014 og vant Arne Hestenes’ journalistpris i 2016.
  • Margunn Vikingstad - hoveddfag i nordisk språk og litteratur. Har jobba som litteraturkritiker først i Dag og Tid og så i Morgenbladet.
  • Anne Merethe Prinos - Anne Merethe Prinos er litteraturkritiker. Hun har hovedfag i allmenn litteraturvitenskap og har skrevet litteraturkritikk som frilanser i Aftenposten siden høsten 2002. Hun er også ansatt som generalsekretær i Norsk kritikerlag. I 2008 ble hun kåret til Årets litteraturkritiker av Norsk kritikerlag.

Kom innom biblioteket for å få en fullstendig liste over bøkene.

 

 

Ukas resept

Ukas resept gir deg litterær medisin mot alle slags plager. Du kan søke opp podcasten der du pleier å lytte til podcast.

 


 

Søk, reserver og forny selv

Gå til denne siden for på søke i samlingen vår, reservere titler og fornye lånene dine. For å kunne logge inn, må du være registrert som låner på biblioteket. Ta kontakt med oss hvis du mangler pin-koden du trenger for å logge inn.


Personvern: Her kan du lese om hvilke personopplysninger som blir samlet inn i biblioteksystemet Stange bibliotek benytter (Mikromarc). Du finner også informasjon om hvordan opplysningene brukes og ivaretas.