Velkommen til Stange kommune

Stange kommune ligger i hjertet av Hedmark på solsiden av Mjøsa med Hamar som nærmeste by og bare 45 minutters kjøretid til Gardermoen. Stange er en kommune i vekst og har drøyt 20.000 innbyggere.

Siste nytt

 • Hvem er eldst

  Hvem er eldst? Du eller kroppen din?

  11.05.2017Du vet hvor gammel du er. Men hvor gammel er kroppen din? På verdens den aktivitetsdag 10. mai utfordrer Helsedirektoratet og NTNU befolkningen til å teste seg selv for å se om kroppen slår den virkelige alderen i en uhøytidelig, men temmelig nøyaktig test. Og å teste på nytt etter en måned for å se om man har blitt yngre.
 • Trening i grupper

  Gruppetrening

  28.03.2017Frisklivssentralen har flere gruppetilbud for deg som ønsker å komme i bedre form, eller lære mer om kosthold og ernæring.
 • Det blir trening ute og inne i Ankerskogen for kursdeltakerne. Foto: Ingse Kjernmoen, Hamar kommune

  Mestringskurs for kreftrammede

  28.03.2017Kreftkoordinatorene i Stange og Hamar inviterer til åtte ukers mestringskurs med fysisk aktivitet for kreftrammede.
 • Frisklivssentralen

  Mestring og mulighet - også med KOLS

  26.03.2014Frisklivssentralen har startet opp med prosjektet ”Mestring og mulighet, - også med KOLS” Personer med lettere eller moderat KOLS, kan ta kontakt for en helsesamtale og informasjon om hva prosjektet kan tilby.

Frisklivssentralen i Stange kommune

Frisklivssentralen hjelper og støtter personer som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold eller tobakk, gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud. Man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta på de ulike tilbudene. Frisklivssentralen er en del av helsetjenesten i Stange kommune og de som arbeider der er autorisert helsepersonell.

Hvem kan delta på frisklivssentralen?

Tilbudet er i første omgang rettet mot voksne over 18 år. Brukere kan selv ta kontakt på eget initiativ eller via lege, annet helsepersonell eller NAV ved bruka av frisklivsresepten. Resept finner dere på Stange kommunes hjemmesider under helsetjenester og frisklivssentral.

Velkommen til FrisklivssentralenVelkommen til Frisklivssentralen

Frisklivssamtalen er individuell. Den bygger på prinsipper for motiverende samtale, en metode som er dokumentert å være effektiv for endring av vaner.

Frisklivsresepten varer i 12 uker, og starter med en strukturert frisklivssamtale, hvor vi ser på muligheter og mål for perioden. Etter 12 uker gjennomføres en ny samtale. Resepten gir mulighet for oppfølging gjennom individuelle samtaler, gruppebaserte tilbud og/eller rimelig tre måneders avtale i Stangehallen.

De som ønsker hjelp til å endre levevaner kan ta kontakt, uansett om man ønsker å delta på gruppetilbudene ved Frisklivssentralen eller ikke. Frisklivssentralen har god oversikt over hva som finnes av tilbud i lokalmiljøet, og kan gi opplysninger om hvor man kan finne ulike aktiviteter i kommunen.

Sist endret: 28.03.2017
|
|
|