Velkommen til Stange kommune

Stange kommune ligger i hjertet av Hedmark på solsiden av Mjøsa med Hamar som nærmeste by og bare 45 minutters kjøretid til Gardermoen. Stange er en kommune i vekst og har drøyt 20.000 innbyggere.

Siste nytt

 • Grønnsaker

  Kostholdskurs på Frisklivssentralen

  02.01.2017Kurset «Bra mat for bedre helse» har fokus på å motivere, hjelpe og støtte i arbeidet med positive forandringer i kostholdet under mottoet «små skritt- store forbedringer».
 • jordmor

  Bli med på FrisklivGravid

  02.01.2017Stange kommune arrangerer FrisklivGravid for gravide som bor i Stange kommune.
 • Kostholds- og aktivitetskurs for ungdom

  25.11.2016Vi vil at du skal bli helt sjef på aktivitet og kostthold! Ungdom som er i risikosonen for å utvikle overvekt kan få være med på aktivitets- og kostholdskurs. Onsdag 30. november holder vi et møte på Høgmyr (kommunens lokaler ved Kiwi på Stange).
 • Frisklivssentralen

  Mestring og mulighet - også med KOLS

  26.03.2014Frisklivssentralen har startet opp med prosjektet ”Mestring og mulighet, - også med KOLS” Personer med lettere eller moderat KOLS, kan ta kontakt for en helsesamtale og informasjon om hva prosjektet kan tilby.

Frisklivssentralen i Stange kommune

Frisklivssentralen hjelper og støtter personer som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold eller tobakk, gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud. Man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta på de ulike tilbudene.

Frisklivssentralen er en del av helsetjenesten i Stange kommune og de som arbeider der er autorisert helsepersonell.

Hvem kan delta på frisklivssentralen?

Man kan selv ta kontakt på eget initiativ eller via lege, annet helsepersonell eller NAV ved bruka av frisklivsresepten.

Frisklivssamtalen er individuell og bygger på prinsipper for motiverende samtale, en metode som er dokumentert å være effektiv for endring av vaner.

Frisklivsresepten varer i 12 uker, og starter med en strukturert frisklivssamtale, hvor vi ser på muligheter og mål for perioden. Etter 12 uker gjennomføres en ny samtale. Resepten gir mulighet for oppfølging gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud.

De som ønsker hjelp til å endre levevaner kan ta kontakt, uansett om man ønsker å delta på gruppetilbudene ved Frisklivssentralen eller ikke. Frisklivssentralen har god oversikt over hva som finnes av tilbud i lokalmiljøet, og kan gi deg opplysninger om hvor du kan finne ulike aktiviteter i kommunen.

Gruppebaserte tilbud

Gruppetrening innendørs og utendørs med fokus på mestring og treningsglede. Vi trener kondisjon og muskelstyrke.

Frisklivssamling med gjennomgang av ulike tema som kan gi motivasjon og inspirasjon til endring av levevaner.

Bra mat er et inspirasjonskurs hvor det er fokus på å øke motivasjon til å oppnå et varig sunnere kosthold. Kurset går over fem til seks samlinger der temaet er bra mat i teori og praksis.

Sist endret: 26.03.2014
|
|
|