Vallset ligger sørøst i Stange og er ei levende bygd preget av kultur, aktiviteter og en sterk dugnadsånd.

Vallset skole ligger idyllisk til omkranset av skog og jorder. Skolen ligger rett ved idrettsanlegget, pleie- og omsorgssenteret og har Vallset barnehage som en god nabo og samarbeidspartner. 

Skolen har et tett og godt samarbeid med FAU og samarbeid mellom skole og foresatte er en viktig faktor for å skape en god hverdag for barna våre.

Åpenhet, trygghet og mangfold er verdier vi setter høyt i skolehverdagen og vi satser på AKTIV læring. Dette gjelder både fysisk AKTIV læring, men også AKTIV læring gjennom koding, uteskole og varierte undervisningsformer. Skogen og uteområdene rundt skolen er et ekstra klasserom for oss med alle mulighetene det har å by på.

SFO har egne lokaler og har fokus på å være en trygg arena hvor barna får tilsyn, omsorg, organisert aktivitet og frilek sammen med andre. Vi tilbyr ulike gruppeaktiviteter som: Utedag, fysisk aktivitet ute og i gymsal, kultur med sang, musikk, dans og drama.

Våren 2023 satte vi opp forestillingen Dyrene i Hakkebakkeskogen. Videre har vi grupper med enkel matlaging og eksperimentering. For 4.trinn har vi også en egen klubb en ettermiddag i uka.