Det er knusktørt over alt. Ifølge meteorologene skal det ikke regne på lenge. Blir det skog- eller gressbrann nå kan konsekvensene bli enorme! I det siste har vi hatt flere skogbranner i Stange som heldigvis har gått bra.

Gode vurderinger

Brannvesenet oppfordrer all til å ta gode vurderinger. Bålforbudet trådte i kraft den 15. april. Når det er så tørt som nå, betyr det at du ikke kan bruke etablerte bålplasser,
engangsgrill, stormkjøkken, primus og bærbare gassgriller i- og i nærheten av skog og utmark. Mange spør brannvesenet hva som er gjeldene for grilling i egen hage. Der må du selv vurdere brannfaren. Aktsomhetsplikten gjelder uansett, også på egen eiendom, spesielt hvis den grenser mot skog og utmark. De betyr at du selv er ansvarlig for ilden du tenner. Hvis du lurer på om det kan gå galt, bør du la være, selv nå det er hjemme hos deg selv. Vær varsom!

Ser du det ryker eller brenner uten at brannvesenet er på stedet, ikke nøl med å ringe 110. Mange branner oppdages tidlig av folk som er på tur. Det er til stor hjelp for brannvesenet.

4