Det har driftsutvalget vedtatt enstemmig.

Viktig rolle

Da Stangehallen var bygd, ble NM i innendørsfriidrett arrangert i Stangehallen i 15 år på rad. Her hadde Heidi alltid ansvaret for sekretariatet. Hun har styrt sekretariatet i Bamselekene i Stangehallen (Bamselekene er det største innendørs friidrettsstevne for barn og ungdom i Norge med opptil 1000 deltagere) i alle 26 år det har blitt arrangert.

I forslaget til at prisen skulle tildeles henne står det at hun har brukt utallige timer til nettsider, informasjon, planlegging, telefonsamtaler, mailer, oppsett og gjennomføring. 

" Uten hennes innsats hadde det ikke vært mulig å gjennomføre Bamseleker, ikke rart hun går under tittelen "Bamsemor".

Heidi har også fått en ærespris av Norges Friidrettsforbund for sitt fantastiske engasjement og sin innsats. 

Hun har sittet i styret i Romedal Il og Orion de siste 40 årene. Prisen er på 33.000 kroner.

Kulturvernpris

Det ble også vedtatt i driftsutvalget at kulturvernprisen går til Gro og Frode Kristiansen på Tangen. Vedtaket var enstemmig og er på 33.000 kroner.

De har eiendommen Vik.

Forslagstiller skriver blant annet:  "Huset er både i eksteriør og interiør i stor grad autentisk slik det ble bygget og formet på sent 17- og 1800-tallet. Det framstår som svært godt vedlikeholdt, med både tilbakeføringer og restaureringer for å opprettholde opprinnelighet. Det er gjort gode valg om både hva som er gjort og ikke gjort, det framstår som fagmessig utført med godt håndverk og antikvarisk spesialistarbeid. Og samtidig framstår huset som et funksjonelt og slitesterkt hjem for familien. Det er et godt eksempel på vern gjennom bruk".

Et enstemmig driftsutvalg besluttet også å gi kunstnerstipendet for 2024 til Inga-Live Kippersund. Stipendet er på 43.000 kroner.

Hun jobber med å lage uteteater både i Kvennstuguteateret i Vallset og på Sommerteateret på Atlungstad. Hun jobber med manus/dramaturgi, regi og visuelt konsept for store spektakulære oppsetninger med full lydpakke, men også med intime, akustiske forestillinger med stemmen som bærende element.