Eva Kittelsen

Lørdag 25. april kl. 11 kommer Eva Kittelsen som vil fortelle oss entusiastisk om miljø, tekstilindustrien og reparasjon av klær. Spesielt tar hun for seg synlig reparasjon.

Hun vil først holde et foredrag om disse temaene på ca 1 time. Deretter holdes det en workshop hvor du selv kan reparer medbrakte plagg med god veiledning fra Eva.
Om du ønsker å delta på workshopen bør du selv ta med nål og tråd, saks, og annet du tror du kan få bruk for. Biblioteket stiller med noe utstyr, men dette holder ikke til alle.

Litt ekstra informasjon om Eva Kittelsen:
"Eva studerte mote- og tekstildesign i England og i 2013 begynte hun å jobbe som produktassistent i Varner Gruppen. I 2015 ble hun finalist i Det Store Symesterskapet på NRK.
I dag jobber hun blant annet som mønsterkonstruktør og designer for Fair & Square - et etisk og bærekraftig norsk firma som eier sin egen fabrikk i Kina og dermed kan dermed garantere for rettferdige arbeidsforhold, i tillegg tl at hun holder kurs og foredrag og er tekstilkunstner.
Under presentasjonen kommer Eva til å dele tanker om noen av de negative konsekvensene tekstilindustrien og overforbruk har for både mennesker og miljø. Presentasjonen handler om reparasjon av klær og spesielt om synlig reparasjon og om det å omfavne det uperfekte.
Eva ønsker at reparasjon skal bli en like vanlig hobby som strikking og sying. Gjennom sin presentasjon har hun et holistisk syn på reparasjon og viktigheten av å omfavne ufullkommenhet."

Velkommen!