Siden 1. mars har koronavaksinering blitt gjennomført felles for innbyggere i Hamar, Stange og Løten i Stangehallen, men fra 1. september vil vaksineringen skje lokalt i hver av disse kommunene.

Flere som vil ta vaksinen

-Bakgrunnen for at det nå flyttes tilbake til de ulike kommunen er anbefalinger fra FHI om å tilby 4. dose til en større del av befolkningen enn tidligere, forteller vaksinekoordinator i Stange, Anette Skjærbekk.

Det gjelder alle over 65 år som har tatt 3. dose.

- Vi forventer at et stort antall innbyggere i målgruppen vil følge anbefalingene og ønske denne dosen, og da er det mest hensiktsmessig å tilby den lokalt.

Hun sier at kommunen oppfordrer alle om å følge de til enhver tid gjeldende anbefalinger fra FHI.

Hvem kan få 4. dose?

• Folkehelseinstituttet anbefaler en 4. dose til alle i befolkningen over 65 år som har tatt 3.dose. Anbefalingen om ny oppfriskningsdose for disse gjelder uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon, men det må ha gått minimum 3 uker siden siden man ble frisk, og minimum 20 uker siden du fikk 3.dose.

Det er signalisert fra FHI at de vil komme med en oppdatert anbefaling av tidspunkt for ytterligere vaksinering av personer i aldersgruppen 18-64 år med normal immunrespons, men som har underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp av covid-19.

Det sier Hilde Lillehagen, vaksinekoordinator i Stange kommune.

Hun opplyser at kommunenes nettsider vil bli oppdatert når denne informasjonen er klar.

Vaksinering i Stange i september:

Skjer i Stangehallen onsdager og fredager. (Unntatt fredag 02.09)

Tidspunkt: 09-30-11:30 og 12.30-15.00

Du kan bestille time her:

Digital timebestilling via helseboka

62562015-hverdager 09-11 og 12-14