Pandemien er nå i en annen fase, men vi må fortsatt leve med koronaviruset. Det vurderes ikke lenger nødvendig å begrense covid-smitten med andre anbefalinger enn at syke personer holder seg hjemme til de føler seg bedre.

Det betyr at det ikke lenger er noen anbefaling om å holde seg hjemme i 4 døgn ved positiv covid-19 test. 

Har du symptom på korona?

 • Det er ikke lenger er en anbefaling om å holde seg hjemme i 4 døgn ved positiv covid-19 test. 
 • Det er ikke lenger en generell anbefaling om å teste seg ved nyoppståtte luftveissymptomer, eller etter nærkontakt med smittet person.

Koronatesting

Den generelle anbefalingen om å teste seg ved luftveissymptomer, er nå opphevet. Det er derfor ikke behov for teststasjonen lenger. Hamarregionens teststasjon på Åkershagan stengte derfor fra 1. mai.

Du trenger ikke å registrere positiv selvtest.

Kommunene vil i en overgangsperiode ha selvtester tilgjengelig for gratis utdeling. 

Slik tar du en selvtest

Stange rådhus, servicesenteret: 
Mandag - fredag kl. 09:00 - 15:00  

Det er ikke lenger en anbefaling om å være hjemme i et visst antall dager ved påvist koronasykdom. Men syke personer bør holde seg hjemme til de føler seg bedre.  

Oppdaterte anbefalinger ved nyoppståtte luftveissymptomer

Koronasertifikatet brukes som dokumentasjon på nylig negativ test, vaksinasjonsstatus, og nylig gjennomgått covid-19. Foreløpig krever mange land fortsatt grønt koronasertifikat ved innreise, og det kan være behov for å ta en koronatest for å få dette.

På disse nettsidene finner du informasjon om hva som gjelder:

 • Strandgata legesenter, Hamar og Portalen legesenter, Ringsaker tilbyr testing til koronasertifikat til alle som oppholder seg i Hamarregionen.
 • Hamar legesenter, Disen legesenter, Nova legesenter, Brumunddal legesenter, Bristol Legesenter, Løten Legesenter, Moelv legesenter og Stange legesenter tester kun egne liste-innbyggere, som trenger koronasertifikat.

Prøvesvar finner du på Helsenorge når det er klart (sikker innlogging). 

Koronavaksinering

Alle innbyggere som mangler en eller flere doser, kan fortsatt bestille time til koronavaksine.

Les om koronavaksinasjon her.

Koronasertifikat

Koronasertifikatet er en dokumentasjon som viser om du er vaksinert med koronavaksine, om du nylig har gjennomgått koronasykdom og om du har en nylig negativ koronatest.

Foreløpig krever mange land fortsatt grønt koronasertifikat ved innreise. Enkelte legesentre i Hamarregionen vil tilby testing til koronasertifikat, disse legesentrene vil bli kunngjort på kommunenes nettsider fra og med 1.5.22. I tillegg er det flere private helsetilbydere som tilbyr testing til koronasertifikat. 

Her finner du mer informasjon om koronasertifikatet.

 • Helsenorge

Koronasertifikat er tilgjengelig på www.helsenorge.no for alle innbyggere med fødselsnummer eller d-nummer. Man må ha Bank-ID, Bank-ID på mobil eller tilsvarende.

 • Bestill utskrift av koronasertifikatet fra Helfo
  Personer som ikke selv kan logge inn på Helsenorge, kan ta kontakt med Helfo per telefon eller brev for å få utskrift av koronasertifikat basert på vaksine og/eller gjennomgått sykdom. Du vil få utskrift av koronasertifikatene tilsendt i posten, det er derfor viktig å bestille koronasertifikatene i god tid før du har behov for dem.

  Beskrivelse av fremgangsmåte for å bestille koronasertifikat fra Helfo finner du her.

 

 • Få hjelp til å skrive ut koronasertifikatet av Stange kommune
  Personer som ikke selv kan logge inn på Helsenorge, kan få bistand til utskrift av koronasertifikat basert på test eller vaksine:

  • Du må møte opp personlig ved servicesenteret i rådhuset (åpningstid hverdager 9-15). Husk å ta med legitimasjon.

  • Utskrift av koronasertifikatet er kun gyldig i 3 mnd, så hvis du skal reise bør du vente til det nærmer seg avreisedato.

  • For at du skal kunne få utskrift av koronasertifikat basert på negativ test, må du ha tatt en hurtigtest eller PCR-test utført av helsepersonell ved kommunens teststasjon eller private tilbydere.

  • Positive selvtester blir ikke registrert i koronasertifikatet, og kan ikke registreres hos kommunen. Bestill bekreftende PCR-test hvis du trenger det for å få gyldig koronasertifikat.

Reise

Alle restriksjonene knyttet til korona og innreise til Norge er opphevet. Det er nå samme regler som før koronapandemien. Det er fortsatt andre land som har regler ved innreise, og du må sette deg inn i hvilke regler som gjelder i det landet du skal reise til.

For mer informasjon om reiser til og fra utlandet: 

For informasjon om hva som gjelder i de europeiske landene, se Re-open EU. Du kan også laste ned UDs app «Reiseklar».