Den siste tiden har musikerne Knut Anders Sørum og Jan Tore Øverstad jobbet iherdig med musikkproduksjonen som skal fange essensen av Stange – Norges grønne lunge. 

- Vi er veldig stolte av dette prosjektet, og mener selv at flere av låtene som har kommet ut av dette arbeidet er blant de beste vi har laget, sier Sørum og Øverstad. 

En unik musikkopplevelse!

Kønnbandpublikummet kan forvente låter inspirert av Stangelandskaper og tekster på dialekt i et visepop-format og i en sjanger som for anledningen omtales som «Stange-soul».

- Mens Knut Anders jobber i studio med å finpusse tekstene til de nyskrevne låtene, drar jeg rundt i Stange for å høste lyder og gjøre opptak som inkluderes i musikken. Med på «lydsanking» er også trommeslager Trond Augland, som har fått prøve seg på ulike overflater og klanger, sier Øverstad. 

Stangesjela infiltreres i verkene ved at det gjøres plass til «lyden av Stange». Dette er samplede lyder fra blant annet Seeding, akevittfat på Atlungstad Brenneri, Mjøsa, ei lokal ku og ikke minst traktoren som hylles med egen musikkvideo!

- Prosessen med lydsanking blir filmet, og på enkelte nummer kommer vi til å «spille med» til det som skjer på skjermen. Dette innebærer blant annet at vi, med live band, spiller oppå et lydopptak av en perkusjonssolo fra Seeding – på «direkten», sier Øverstad. 

Bestillingsverket, som har fått tittelen Trøskeverket, er en times konsert med nyskrevet musikk som er skrevet og produsert av Sørum og Øverstad. Foruten Sørum (vokal, piano) og Øverstad (bass, samples), består bandet av Jon Anders Narum (gitar), Trond Augland (trommer), Benjamin Medhaug (hammond B3), Atle Sponberg (fiolin), Karin Okkenhaug Seim (vokal), Julie Lillehaug Kaasa (vokal) og Harald Skropen (vokal). Det er Nils Harald Mæhlum som står for lyden. 

Bestillingsverk av Knut Anders SørumInntrykk som varer

Det var kommunen som initierte bestillingsverket gjennom å lyse ut et oppdrag:

- Når vi skal markere tiårsjubileum så ønsker vi å skape inntrykk som varer. Vi ønsket oss noe som skulle lages spesielt for oss, og som urfremføres under festivalen. Det Knut Anders og Jan Tore gir oss er en helt unik og skreddersydd musikkopplevelse, som jeg er overbevist om at vil både begeistre, bevege og feste seg i hjerte og sjel, sier kultursjef Kjersti Krageberg. 

Bestillingsverket Trøskeverket fremføres lørdag 21. oktober, og mellom konsertene med Levi Henriksen & Babylon Badlands og Jarle Bernhoft. Publikum kan følge utviklingen av Trøskeverket på facebook og på Instagram, der artistene deler smakebiter og bakomfilm fra prosjektet.