Velkommen til Stange kommune

Stange kommune ligger i hjertet av Hedmark på solsiden av Mjøsa med Hamar som nærmeste by og bare 45 minutters kjøretid til Gardermoen. Stange er en kommune i vekst og har drøyt 20.000 innbyggere.

Politikk

Her finner du informasjon om de politiske styrer, råd og utvalg, møteplan, oversikt over den politiske organiseringen og informasjon om hvordan du kan påvirke.

Sist endret: 28.04.2017
|
|
|
 • Kommunevåpen

  Stanges nye kommunestyre

  Her er de 35 representantene som skal sitte i kommunestyret i Stange de neste fire årene.

 • Fosterhjemsambassadører: Fv: (Leder for Fosterhjemstjenesten Asgeir Frankmo,) Hamarordfører Morten Aspeli, Ringsakerordfører Anita Ihle Steen, Løtenordfører Bente Elin Lilleøkseth og Stangeordfører Nils A. Røhne. Tekst og foto: Bufetat v/ Grethe Aaraas

  Ordførere ble fosterhjemsambassadører

  De fire ordførerne i Hamarregionen er nå offisielt utnevnt til ambassadører for fosterhjemsarbeid.

 • Stange stasjon

  Jernbaneverket anbefaler alternativ H1 og H5 for dobbeltsporet

  Jernbaneverket anbefaler å jobbe videre med alternativ H1 og H5 som gjennom Stange er identiske, når planarbeidet for dobbeltspor på Dovrebanen settes i gang for alvor. I Hamar går H1 i dagens trase og H5 har stasjon ved Vikingskipet.

 • Ottestad kirke

  Vedtatte reguleringsplaner

  Kommunestyret har i møte den 4. september 2013, i medhold av plan- og bygningslovens § 12-12, vedtatt følgende reguleringsplaner:

 • Ola Borten Moe og Jens Stoltenberg lander på Råsunda

  Statsministerbesøk i Vallset

  Torsdag kveld landet helikoptret med statsminister Jens Stoltenberg og olje- og energiminister Ola Borten Moe på fotballbana i Vallset. De ønsket å se på ødeleggelsene etter flommens herjinger i Gata sentrum.

 • Digital plandialog – nytt verktøy på nettet

  Nå kan du enkelt se på nettet hvor det planlegges boliger, parkeringsplasser eller næringsbygg – og du kan finne ut hvor nært egen eiendom det planlegges å bygge en ny veg. Hamar, Stange og Løten kommune lanserer i felleskap en ny selvbetjeningsløsning på nettsidene som er kalt ”Digital plandialog”.

 • Ordfører Nils A. Røhne

  Nytt kommunestyre er valgt

  Kommunestyret for perioden 2011-2015 ble konstiutert på onsdag, og av de 35 representantene er det 12 nye fra forrige periode. Noen av disse har erfaring som medlemmer eller varamedlemmer fra tidligere perioder. Nils Røhne går inn i sin andre periode som ordfører, mens Eva Søgnebotten er ny i varaordførerstolen.

 • valgurner

  Stanges nye kommunestyre

  Kandidatkåringen til det nye kommunestyret i Stange er nå klart. Valgets vinner ble Nils Røhne og Arbeiderpartiet. Dette betyr at partiet alene har mer enn halvparten av representantene i kommunestyret. Den soleklart mest populære politikeren er Nils Røhne som fikk 867 personstemmer og 96 slengere.

 • Nils Røhne ser ut til å sitte trygt i ordførerstolen de neste fire årene

  Trygg ordførerplass til Nils Røhne

  Etter at 1709 forhåndsstemmer i Stange er talt opp ser det ut til at Arbeiderpartiet er den store vinneren i Stange. Hele 54,42 % av disse stemmene gikk til Nils Røhnes parti. Også Høyre går mye fram i forhold til valget for fire år siden.