Lalumsvangen setermuseum ligger i Stange allmenning mellom E6 på Espa og Rv 24. Se veibeskrivelse lenger ned på siden.

Aktiviteter på Lalumsvangen setermuseum sommeren 2019.

Søndag 7.juli.

Daniel Taralrud kommer og lærer bort å skyte med tradisjonelle langbue. Dette er virkelig noe både barn og voksne bør prøve på. Kanskje lager vi en liten konkurranse i løpet av dagen.

Søndag 14.juli.

Frode Sam Haugen kommer og underholder med trekkspillmusikk. Frode har spilt i danseorkester og band i mange år, så vi får en fin dag på setervangen.

Lørdag og søndag 20 og 21.juli

Husflidshelg. Vil du være med å stille ut så ta kontakt med Mari Sletli på mari.sletli@bbnett.no eller 480 53 693 innen 10.juli.

Lørdag 27.juli.

Konsert med Anneli Hætta. Anneli er korets dirigent, og en dyktig sanger, så på ny får vi flott underholdning på setervangen.

Søndag 28.juli

Erik Evenrud kommer og har opplesning for oss. Han holder på med et bokprosjekt der det er mye humor og artige historier. Vi får høre litt derifra, og kanskje noen andre dikt.

Lalumsvangen setermuseum er åpen alle lørdager og søndager i sommer, 11-17.00. Det serveres rømmegrøt og vafler. Vi tar kontant og vipps.


Lalumsvangen er en av få gjenværende skogssetrer på Hedemarken. Museet er godt besøkt og stedet kan benyttes til mange typer aktiviteter og arrangementer. Seteren har tradisjonell bebyggelse som størhus med bevart inventar. Området omkring er rikt på kulturminner og turmuligheter. 

I tilknytning til selve seteren finnes et gammelt seterhus innredet for produksjon og salg av mat og drikke. Det er sitteplasser i serveringsbygget og ute samt i et fjøs som er innredet for servering.

Vi tar bare vipps eller kontant betaling!

 


Finn hit: 

Du finner oss mellom mellom E6 og Rv 24. Atkomst fra Stangesida er å ta av fra E6 i krysset ved Skaberud hvor det er skiltet til Lalumsvangen via Vensvangen næringsområde og videre innover allmenningen til Lalumsvangen. Fra Rv 24 er det skiltet fra Rasen. Det er også merket fra Fv 228 mellom Bruvoll og Strandlykkja ved Trautskogen. Klikk på kartet for å se det større. 

For GPS:N 60°32.022 E 011°23.827 (Lalumsvangen).