Lalumsvangen setermuseum ligger i Stange allmenning mellom E6 på Espa og Rv 24. Se veibeskrivelse lenger ned på siden.

Lalumsvangen åpner 9.juni 2018 for besøkende. Det serveres vafler, rømmegrøt m/spekemat. Jønsberg vil etter hvert slippe noen suaer og storfe på vangen. 

10.juni klokken 12.00 vil det være gudstjeneste på vangen med musikk fra Tangen og Espa musikkorps.


Lalumsvangen er en av få gjenværende skogssetrer på Hedemarken. Museet er godt besøkt og stedet kan benyttes til mange typer aktiviteter og arrangementer. Seteren har tradisjonell bebyggelse som størhus med bevart inventar. Området omkring er rikt på kulturminner og turmuligheter. 

I tilknytning til selve seteren finnes et gammelt seterhus innredet for produksjon og salg av mat og drikke. Det er sitteplasser i serveringsbygget og ute samt i et fjøs som er innredet for servering.

Vi tar bare kontant betaling!

Kontaktinformasjon:

Terje Moshaug, tlf. 416 42 162 eller e-post moshaug45@gmail.com

Vidar Messenlien, tlf. 916 78 551 eller e-post vidarme@online.no


Finn hit: 

Du finner oss mellom mellom E6 og Rv 24. Atkomst fra Stangesida er å ta av fra E6 i krysset ved Skaberud hvor det er skiltet til Lalumsvangen via Vensvangen næringsområde og videre innover allmenningen til Lalumsvangen. Fra Rv 24 er det skiltet fra Rasen. Det er også merket fra Fv 228 mellom Bruvoll og Strandlykkja ved Trautskogen. Klikk på kartet for å se det større. 

For GPS:N 60°32.022 E 011°23.827 (Lalumsvangen).