I uke 8 vil kommunen motta 200 AstraZeneca vaksiner, som skal settes på helsepersonell. I tillegg vil vi motta Pfizer/BioNTech som hovedsakelig skal settes som vaksinedose 2 for innbyggere over 75 år. Foreløpig planlegger vi for 3 vaksinasjonsdager for innbyggere over 75år (Pfizer/BioNTech) og for helsepersonell (AstraZeneca). Les mer om vaksinene:

AstraZeneca

Pfizer/BioNTech

AstraZeneca vaksinen er tiltenkt helsepersonell som er under 65 år. Unntaket er helsepersonell under 65 år som har underliggende sykdommer med særlig høy risiko for alvorlig sykdom, det vil si personer i prioriteringsgruppe 4. Les mer om dette på FHIs nettsider. Denne gruppen og de over 65 år bør ha mRNA-vaksine (Comirnaty eller Moderna). Helsepersonell som allerede har fått 1. dose av Comirnaty, skal ha dose 2 av samme vaksinen.

Bivirkninger 

Vaksinene fra BioNTech/Pfizer, Moderna og AstraZeneca har alle vist å gi en god stimulering av immunforsvaret, men med det følger det også en del ubehagelige, men forbigående bivirkninger. Derfor har Folkehelseinstituttet siden oppstarten av helsepersonell-vaksinering anbefalt at ikke alle i samme enhet skal vaksineres til samme tid. Les mer her....

Hvis du opplever bivirkninger utover ømhet på innstikkssted og milde symptomer, er det nyttig at du melder dette elektronisk på melde.no.

Organisering

Når det er din tur for vaksinering i henhold til prioriteringslisten for helsepersonell, mottar du tidspunkt for oppsatt time på SMS for dose 1 og dose 2. Anbefalt intervall mellom dose 1 og dose 2 er for AstraZeneca 9-12 uker, og for BioNTec/Phizer minimum 21 dager mellom dose 1 og dose 2.
Det er høy terskel for å bytte tidspunkt for vaksinering på grunn av hensyn til logistikk.
 

På vaksinasjonsdagen

Vaksineringen foregår gruppevis på en av banene i Stangehallen.

  • Dersom du må avbestille, meld fra til vaksinasjonskoordinatorene.
  • Dersom du blir syk eller havner i karantene er det viktig at du ikke møter opp på vaksinasjonsstedet, men melder ifra til vaksinasjonskoordinatorene. Du bør også melde ifra til din leder.
  • Lever egenerklæring digitalt i forkant.
  • I vaksinasjonslokalet vil det være helsepersonell tilstede.
  • Det anbefales at du har på deg en t-skjorte eller trøye slik at det er enkelt for vaksinatøren å få satt sprøyta i overarmen din.
  • Under vaksineringen sitter du i et rom sammen med andre.
  • Etter vaksineringen vil du bli bedt om å vente på vaksinasjonsstedet i minst 20 minutter
  • Du vil få utdelt munnbind på vaksinasjonsstedet, og du må følge gjeldende råd i forhold til håndhygiene og avstand.
  • På grunn av strenge smittevernregler slipper du dessverre ikke inn i vaksinasjonslokalet før oppsatt time. Møt derfor ikke opp for tidlig.

Husk å ta med legitimasjon.