Alle som mistenker at de er smittet av covid-19, kan få teste seg uten vurdering av lege. Folkehelseinstituttet anbefaler at alle som tror at de kan være smittet eller har forkjølelseslignende symptomer, tester seg. Telefonen for koronatesting for kommunene i Hamarregionen har telefonnummer 477 70 075.

Du kan også bestille tid for koronatest via dette skjemaet

I Hamarregionen kan disse gruppene testes ved å ringe telefonen for koronatesting på telefonnummer 477 70 075: 

  • Alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19
  • Alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter opphold siste 10 dager i land med høy forekomst.

Andre grupper kan testes etter vurdering av lege.

Telefonen skal kun brukes for oppmelding til testing. Ved spørsmål rundt egen helse må du kontakte fastlege.

Du kan undersøke om du bør teste deg på Helsenorge sin koronasjekk

Hvem skal du kontakte når?

  • Ved spørsmål rundt egen helse må du kontakte fastlege, eventuelt legevakt på kveldstid. Det samme gjelder hvis man lurer på om man trenger legetilsyn. Se oversikt over fastleger i Stange. 

  • Dersom du mistenker at du kan ha covid-19, kan du ringe telefon for koronatesting med telefonnummer 477 70 075. Telefonen er betjent alle dager i tidsrommet 09.00 og 15.00, med pause mellom 11.30 og 12.15.

  • For øyeblikkelig hjelp hvis liv og helse står i fare, kontakt alltid 113.

  • Er du syk med luftveissymptomer eller andre symptomer, og lurer på om det haster så mye at det ikke kan vente til fastlegen åpner neste virkedag, skal du ringe legevakt på telefon 116 117.

  • Har du andre koronarelaterte spørsmål; for eksempel om reiseråd, arrangement, generelle smittevernråd og karanteneregler, finner du svar på nettsidene til HelsenorgeFolkehelseinstituttet og kommunen. Hvis du ikke finner svaret her kan du ringe FHI sin publikumstelefon på telefon 815 55015.

 

Teststasjonen

All koronatesting for de fire kommunene i Hamarregionen vil skje på Luftveispoliklinikken på Åkershagan, med adresse Søster Borghilds veg 7-9 

Når du har gjort avtale, sender luftveispoliklinikken en SMS med oppmøtetidspunkt.

Ingen skal møte opp direkte uten avtale.

NB! Det er ikke Ottestad legesenter som er teststasjonen. 

Du kan se prøvesvaret ditt når det er klart ved å logge inn på «Min Helse» på Helsenorge.no. Normalt foreligger svaret etter 1-2 døgn. I tillegg sendes det en tekstmelding når svaret er negativt. Ved positivt svar blir man oppringt fra kommunens smitteoppsporingsteam.