Ilsengstiene. Foto Margrete Ruud SkjesethI år kan vi fortsatt tilby 10 lett tilgjengelige stolper i Stange sentrum, i tillegg har vi 20 stolper i Ottestad – Åkershagan/Bekkelaget og 20 stolper langs Ilsengstiene. Du vil få både «by og land-opplevelser» i vakre Stange. Vi anbefaler alle å ta seg tid til å lese litt kulturhistorie, spesielt langs Ilsengstiene, da det er tilrettelagt med tavler underveis. Stange sentrum med sine gamle bygninger, Ottestad med sin gamle amtmannsgård Kjonerud, Norsk Utvandrermuseet og Åkersvika Naturreservat, for å nevne noe – er verdt å bli kjent med!

Årets Stolpejakt er et samarbeid mellom Vallset/Stange O-lag, NAV-arbeidstreningsgruppe, Tjukkasgjengen, Ottestad Frivillighetssentral, Ottestadstien, Ilsengstiene, Stange idrettsråd og Stange kommune. Vi er avhengig av velvillige grunneiere og stolpejegere som respekterer privat eiendom og ikke parkerer på, eller beveger seg over dyrket mark bl.a. Bruk anviste p-plasser og unngå kjøring helt til fram til stolpene. Vi gleder oss til et godt og smidig samarbeid, som skaper gode turopplevelser for alle!

Hold avstand

Vi lever fortsatt med restriksjoner i forhold til en pandemi, og anmoder stolpejegerne om å holde avstand – både underveis på turen og ved stolpene. Hold deg oppdatert på helsemyndighetenes fortløpende råd, og husk at frisk luft blir aldri feil!

Finn stolper

Last ned kartet her

Det er i alt 50 stolper å lete etter i årets "Stolpejakt i Stange." Hver stolpe har en QR-kode og en bokstavkode (ingen klippetang). Fargekoden forteller vanskelighetsgrad, og er som følger: grønn = svært lett, blå = lett, rød = middels. Vi har ingen svarte stolper, som er de vanskeligste. Alle som deltar på "Stolpejakten i Stange" er med i trekningen av fine premier. Trekning skjer i november.

stolpejakt-appenRegistrer - manuelt eller elektronisk

Kartet sendes i juni ut til alle husstander i Stange kommune, og kan hentes ved skranken i Stange Rådhus, på biblioteket, og i Stangehallen m. fl.

Stolpene kan registreres på 3 ulike måter:

  1. Last ned "Stolpejakten-appen" gratis fra AppStore eller Google Play til din smarttelefon, og ta med deg mobilen (og evt. kartet) ut på tur. Skann QR-kodene på stolpene du finner med Appen på mobilen (ANBEFALES!).
  2. Ta med deg kartet ut på stolpejakten, og noter bokstavkoden i kartet. Gå inn på www.stolpejakten.no etter turen, og registrer kodene her.
  3. Ta med deg kartet ut på stolpejakten og noter bokstavkodene på stolpene du finner i tabellen på kartet. Send inn ditt kartblad innen 1. november til Stange kommune, kultur og fritid, postboks 214, 2336 Stange. Kontaktperson: Line Kongssund, e-post: line.kongssund@stange.kommune.no

Andre turtilbud i Stange:

Turorientering O-laget Vallset/Stange, se: www.vallset-stange.no
Toppturer, se Hamar og Hedemarken turistforening: www.hht.no - med bl.a. "10 turer i Stange"

 

HUSK B-B-G-S!
Bålforbud, Båndtvang, Grunneierhensyn og ta med Søppel hjem - God Tur!

Stolpejakten 2021