Kl. 12.00:
Familieforestillingen «lille prins Arthur» med Turnékompaniet - Kulturlåven

Kl. 13.00-15.30:
Barnebokforfatter Widar Aspeli - Hovedbygningen
13.00 - 13.30: bokprat – åpent for alle
13.30 -15.30: skriveverksted for barn fra 5.-7.klasse – klikk her for påmelding

Kl. 14.00:
Åpning kunstutstilling av kunstner Geir Brohjem - Kulturlåven

Kl. 15.00:
Konsert med "Fra de mollstemte skoger" - Kulturlåven

Kl. 16.30:
Festivalforedrag med Arnhild Litlerè - Kulturlåven

Kl. 18.00:
Forestillingen «Når du er borte» - Tangen kirke

Barnearrangementene er gratis
De øvrige arrangementene koster kr. 200,-
Lørdagspass som inkluderer alle arrangementene koster kr. 400,-
Billetter fås kjøpt på www.hoopla.no, Stange bibliotek, hos frisør på Tangen og ved inngang til Ingeborg-dagene

 

Lille prins Arthur – familieforestilling av Turnékompaniet

Widar Aspeli – vil lese fra et utvalg av barnebøkene sine og deretter holde skrivekurs med utgangspunkt i "Caravan-kortene". Caravan-kortene er en kortstokk med ord og brukes som inngang og starthjelp i skapende skriving. «Vi tar utgangspunkt i det skriverne kan og er interessert i, ikke det noen skulle ønske de kunne. Jeg har ennå ikke møtt en elev som ikke skriver», sier Widar Aspeli.

Geir Brohjem – kunstneren fra Hamar har i mange år jobbet med landskaps maleri med inspirasjon fra Hedmark. «Da jeg ble forespurt å være festival utstiller er det noe jeg setter stor pris på. Etter å ha blitt introdusert for Ingeborg Refling Hagens forfatterskap så jeg at hennes bruk av landskaps observasjoner og beskrivelser i sine tekster gir meg mye direkte inspirasjon og klanger av gjenkjennelse i det jeg selv arbeider med. Da det i tillegg ble gitt rom for å kunne arbeide en periode på Fredheim med utstillingen gir dette enda en dimensjon til å kunne fordype i og være i det samme landskap som forfatteren bodde og jobbet i. Ser frem til å begynne å jobbe frem en serie med «postkort fra Fredheim» som en del av utstillingen «Når elv skifter leie»». 

«Fra de mollstemte skoger» - trioen består av Annar By, Tove Hagen og Hege Nylund, alle fra Hedmark. De tonesetter dikt av forfattere fra fylket. Diktene beskriver det store i det små på en lun og jordnær måte, ofte med en sår undertone, ja, kanskje til og med en besk ettersmak. Inspirasjon til det melodiske materialet får de blant annet fra norsk/svensk visetradisjon og den kraftfulle, rufsete og ofte mollstemte tradisjonsmusikken i Hedmark. Dette synes de passer diktene godt; for korte, etterlengtede somre, lange vintre og milevis med skog har satt sitt preg på både diktningen og musikken. 

Arnhild Litleré - skuespiller med et omfattende og vidt repertoar. Poesien står henne nær, og hun har i mange år arbeidet med tekstene til Olav H. Hauge, Jon Fosse og mange andre poeter. Under Ingeborg dagene vil Litleré framføre noen av de tekstene av Hauge hun er mest glad i, både dikt, brev og dagboknotater. Arvid Aasprang, den allsidige musikeren fra Øystese, vil skape tonefølge til tekstene med saksofonen sin.

«Når du er borte» - sammen med Andreas Ulvo på trøorgel/tangenter framfører sangerne Åshild Vetrhus og Solbjørg Tveiten tradisjonelle salmer fra Ryfylke og Hardanger, satt sammen med tekster av Jon Fosse. Mette Brantzeg har regien på forestillingen som har fått navnet «Når du er borte». Jon Fosse sine tekster visker ut grensene mellom liv og død og gir de tradisjonelle salmene relevans i samtiden. Samtidig gir salmenes sakrale uttrykk rom for ettertanke og trøst. Dette er en sterk og ærlig forestilling som forteller om spennet mellom liv og død, det å være, ikke være og det å nesten være.