Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Stange kommune samler inn og bruker informasjon om brukerne av kommunens nettsted.

Ansvar

Stange kommune er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres via nettstedet www.stange.kommune.no, og tilhørende digitale publikumstjenester.

Databehandleravtaler mellom Stange kommune og leverandørene regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles. Avtalene skal ivareta personopplysningsloven og sikre at praksis for behandling av personopplysninger er i tråd med Datatilsynets anbefalinger.

Nettstatistikk

Stange kommune benytter analyseverktøyene Google Analytics, awstats og Siteimprove for å samle inn opplysninger om besøkende på Stange.kommune.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi lagrer type nettleser, deler av din IP-adresse og hvilken side du har besøkt i webserverens logger. Disse loggene blir utelukkende brukt til arbeid rundt feilsøking og sikkerhet, og ingen data blir trukket ut eller brukt fra disse loggene. Loggene slettes etter et gitt intervall (normalt 4 uker).

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som www.Stange.kommune.no. Stange kommune bruker ikke cookies til å generere statistikk (ut over webstatistikk-formål, se over). Vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Som nettbruker kan du velge å avvise lagring og bruk av informasjonskapsler ("cookies"). Vi anbefaler Post- og teletilsynets nettsted nettvett.no for beskrivelse av hvordan du kan akseptere eller avvise informasjonskapsler ("cookies").

Les mer:

Det er CoreTrek AS som leverer publiseringsverktøyet CorePublish for vårt nettsted og som står for teknisk utvikling, drift og vedlikehold. CorePublish benytter følgende informasjonskapsler:

 

Informasjonskapsel

Beskrivelse

CorePublishSession

Får publiseringsløsningen til å fungere. Dette er en «sesjons-cookie» som fjernes fra datamaskinen når brukeren lukker nettleseren.

Ctdevicecachekey.

Identifisere hvilken type enhet og nettleser du bruker.

Påloggingsforsøk

Alle pålogginger lagres. Formålet er å oppdage mislykkede påloggingsforsøk, hindre mulig «innbrudd» og å se når du sist logget seg på. Påloggingstabellen lagrer brukernavn, dato, tidspunkt og nettsted. I gitte tilfeller lagres også din IP-adresse og nettleser.

«Gi tilbakemelding»

Nederst i noen av artiklene på nettstedet finner du en funksjon der du kan gi tilbakemelding. Vi bruker tilbakemeldingen til å forbedre innholdet på nettstedet.

Digitale tjenester og skjema

Når du fyller ut digitale skjema eller benytter deg av innloggede tjenester, vil dine personopplysninger (for eksempel navn, e-postadresse og telefonnummer) bli registrert av Stange kommune. Informasjonen som blir sendt inn vil bli behandlet som fortrolig, så sant du ikke har gitt samtykke til noe annet.

Opplysningene vil være tilgjengelig for saksbehandlende enhet i Stange kommune, og benyttes til sakens opprinnelige formål. Avsluttede saker vil være tilgjengelig i kommunens sentrale arkiv.

E-post og telefon

Stange kommune benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å oppfylle kommunens lovpålagte oppgaver. Leder i avdelingen der e-posten eller telefonsamtalen mottas har det daglige ansvaret for behandlingen av personopplysninger i denne sammenheng. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av saksbehandling, journalføres.

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Liste over besøkende

Besøkende i rådhuset registreres digitalt med navn. I Tillegg, etter eget ønske, kan mobilnummer og hvor du kommer fra registreres. Denne informasjon blir liggende inntil 30 dager før den blir slettet.

Rettigheter

Du kan på anmodning få se alle opplysningene Stange kommune har registrert om deg. Dersom opplysningene ikke er korrekte eller relevante, kan du be om at de endres eller slettes.

Kontaktinformasjon

E-post: post@Stange.kommune.no

Telefon: +47 62 56 20 00

Postadresse: Postboks 214, 2336 Stange

Personvernombud for Stange kommune

Anborg Bogsti
E-post: personvernombud@Stange.kommune.no