Tusen takk til deg som har brukt frøbiblioteket vårt! 

Vi på biblioteket håper dere har hatt en fin sommer! Vi er veldig fornøyde med at så mange har hentet frø hos oss.  Vi håper at frøene fra biblioteket har vært med på at det har spirt og grodd i hagen eller på balkonger rundt omkring i Stange. 

Som i et vanlig bibliotek, så er også konseptet at man leverer tilbake frø til frøbiblioteket. Vi håper mange kommer tilbake med frø utover høsten.

På Stange biblioteks facebook-side vil vi også legge ut en filmsnutt som forteller litt mer om det å sanke frø.

Hvordan leverer jeg frø?

  1. Sank frø og pass på at de er helt tørre før de pakkes (hvis ikke vil de råtne).
  2. Legg frøene i en konvolutt, selvbrettet papirpose eller kaffefilter.
  3. Husk å merke tydelig med hvilken frøsort det er. Vi ønsker bare samme frø som vi har i frøbiblioteket vårt fra før.
  4. Lever frøene i skranken på biblioteket. Vi pakker om og merker frøene

OBS: 
Det er viktig å være helt sikker på hva slags frø du leverer tilbake til biblioteket!
Vi ønsker ikke frø fra svartelistede planter. Det er planter som ikke er en naturlig del av norsk natur.

Flere av plantene på svartelista er vanlige hageplanter som har spredd seg ut i naturen og kalles «hagerømlinger». For eksempel: Hagelupin og Rynkerose. Les mer på Miljødirketoratets nettside 

Tusen takk for at du har brukt frøbiblioteket vårt. Til våren fyller vi opp med nye frø og ønsker deg velkommen tilbake!

logo-frøbiblioteketHva er et frøbibliotek?

Frøbiblioteket er et fantastisk sted å starte på sommerprosjektene i hagen eller på balkongen. Om våren kan du hente frø fra frøbiblioteket. Vi har frø til både grønnsaker, urter og insektvennlige planter. Dyrk – nyt hagen. Forsøk å sank frø om høsten og lever tilbake til biblioteket. Dette blir frø til frøbiblioteket neste år.

Det er helt gratis!

Biblioteket er opptatt av bærekraft, miljø og at ikke gammel kunnskap går tapt. Vi ønsker å bidra til kunnskap om hvordan man kan dyrke maten sin selv og hvordan man høster frø av det man har dyrket. Det er også viktig å dyrke insektvennlige blomster for å ta vare på insektene rundt oss og sikre gode forhold for matproduksjon også i årene fremover.