– Smittetilfellet har tilknytning til innreise fra et sørafrikansk land. Fordi det var mistanke om omikronsmitte, har man fulgt de regler som gjelder for dette, også før varianten ble påvist i prøven, sier kommuneoverlege Yvonne Hagerup. Det er ikke grunn til å tro at det vil bli videre smittespredning til lokalsamfunnet som følge av dette tilfellet. Det er foreløpige analyser som viser at dette høyst sannsynlig dreier seg om omikron, og prøven analyseres nå ved Folkehelseinstituttet for endelig bekreftelse.

Strengere regler ved omikron-smitte

For personer med påvist eller mistenkt omikron-smitte gjelder strengere regler knyttet til isolasjon og til karantene og testing av nærkontakter. Isolasjonstid forlenges til 7 dager for den smittede. Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære må være i smittekarantene i 10 dager, og må testes med PCR etter 7 dager, før de kan gå ut av karantene. Øvrige nærkontakter har testplikt, og må testes med PCR to ganger samt unngå nærkontakt med andre personer frem til første test er negativ. Alle tiltakene gjelder uansett vaksinasjonsstatus.

Vi følger situasjonen tett gjennom helgen. Dersom situasjonen tilsier det, vil oppdatert informasjon bli publisert på kommunens nettsider.