Målet med oppfriskningsdoser er å øke beskyttelsen mot alvorlig sykdom, gi forlenget beskyttelse og bedre beskyttelse mot nye varianter av viruset.

Stange kommune kommer til å tilby 3. dose til aldersgruppene over 65 år etter at influensavaksinering av målgruppene er ferdig, så det anslås at den 3. dosen med koronavaksine vil kunne tilbys fra siste halvdel av november.

De samme aldersgruppene er i målgruppen for influensavaksine, og det må gå minimum 7 dager mellom koronavaksine og annen type vaksine.  

Det skal gå minimum 6 måneder mellom andre og tredje dose av koronavaksinen. Vaksineringen vil foregå etter samme prioriteringsrekkefølge som første dose, altså de eldste og sykehjemsbeboere først:

  • Sykehjemsbeboere og innbyggere over 85 år
  • Innbyggere i aldersgruppen 75-84 år
  • Innbyggere i aldersgruppen 65-74 år

 

Målgruppene får informasjon

Det er foreløpig ikke mulig å bestille time for 3. dose. Kommunen kommer med mer informasjon til aldersgruppene om hvordan vaksineringen vil foregå så snart det praktiske rundt gjennomføringen er planlagt.

Les mer her om 3.dose til innbyggere fra 65 år  og eldre

Pasienter med alvorlig svekket immunforsvar

Innbyggere som allerede er anbefalt 3. dose av vaksinen fordi de har nedsatt immunforsvar, kan bestille time når de har mottatt brev fra spesialisthelsetjenesten.

Les mer om 3. dose til deg med alvorlig svekket immunforsvar.

Illustrasjonsfoto