–BUA er et svært viktig folkehelsetiltak og en ordning som vil føre til at spesielt barn og unge, men også voksne i Stange kommune, skal ha muligheten til å prøve forskjellig idretts- og sportsutstyr, sier ordfører Nils A. Røhne.

Kultursjef Solbjørg Tveiten er godt fornøyd med at BUA straks er klar for åpning. – BUA er et viktig og godt tilbud både i et økonomisk og bærekraftig perspektiv. Vi håper at BUA kan utvikles til en møteplass for Stanges befolkning og bli en samlingsarena på tvers av generasjoner, sier Tveiten.

Ingvild AlfstadVariert utstyrsbibliotek

Siden starten av januar har Ingvild Alfstad, leder av BUA Stange, og Stange aktivitetshus stått på for å klargjøre lokalet i underetasjen på Stange ungdomsskole. Her kan alle låne sports- og fritidsutstyr av god kvalitet - nytt eller pent brukt - helt gratis. 

Ingvild Alfstad oppfordrer innbyggerne i Stange til å komme innom BUA og fortelle hva slags utstyr de ønsker seg, eller sende en melding på Facebook-sidene til BUA Stange. 

– Vi har allerede en god del utstyr på plass, men vi har også noen tomme hyller fordi vi ønsker at innbyggerne skal få være med og bestemme hva vi skal fylle BUA med. Vi ønsker tilbakemelding fra innbyggerne på hva de ønsker seg, og vil fylle på fortløpende, sier Alfstad. 
Eksempler på utstyr som finnes i BUA nå er telt, lavvo, hengekøyer, soveposer, balansesykler, barnesykler, sparkesykler, BMX, fatbike, sykkelvogn, tursekker og redningsvester-.

Alle kan låne

Utstyret i BUA kan lånes av alle. Første gang du låner må en person over 18 år registrere både seg selv og medlånetaker (barn/ungdom), og godkjenne BUAs lånevilkår. Dette kan gjøre elektronisk på www.bua.io
Åpningstider for BUA blir tirsdager og torsdager 14.00 – 18.00 i Kongsvegen 12 på Stange Ungdomsskole. 

– Selv med smitteverntiltakene som vi alle står midt oppi, ønsker vi besøk. BUA følger alle nødvendige smitteverntiltak for å gjøre dette på en trygg måte, understreker Alfstad og ønsker velkommen til BUA Stange.

Har du pent brukt utstyr du ikke bruker lengre? Ta kontakt med oss – kanskje vi kan overta det og gi det nytt liv gjennom utlån i BUA.