Smittetallene i Hamarregionen har gått betydelig ned de siste dagene. – Takket være innbyggerne, som har fulgt tiltakene, har vi greid å slå ned de lokale utbruddene relativt raskt også denne gangen, sier Ketil Egge på vegne av alle kommuneoverlegene i Hamarregionen.

Selv om det går bra her i regionen akkurat nå, er Egge allikevel bekymret for situasjonen i landet. – Vi er inne i bølge nummer to, med et generelt høyt smittetrykk i Norge. Enkelte steder ser vi veldig høye smittetall. 

Derfor ber kommuneoverlegen alle om å følge statsministerens råd om ikke reise ut av området hvor man bor. – Jeg oppfordrer innbyggerne til å unngå alle reiser som ikke er strengt nødvendige akkurat nå, sier Egge. Det samme gjelder å få besøk eller å reise på hytte mv. sammen med personer fra områder med høy smitte.

- Vi ser at det fortsatt det bekreftes nye smittetilfeller i Stange nesten daglig, men vi opplever at dette tas hånd om på en god måte. Det har vært nødvendig å sette inn ekstra ressurser i smittesporingsarbeidet, noe som har bidratt til en oversikt over smittesituasjonen. Jeg er takknemlig for at innbyggerne våre i Stange og i regionen for øvrig er tålmodige og ivaretar smittehensyn, sier kommunedirektør Kaija Eide Drønen.

Spesielt viktig akkurat nå

Akkurat nå er det mye smitte mange steder rundt oss. - Det tar noe tid før vi ser effekten av de nasjonale tiltakene, som ble presentert for en uke siden, sier kommuneoverlegen. Om noen uker vil smitten være lavere, antar han.

Kommuneoverlegen oppfordrer pendlere til å jobbe fra hjemmekontor og holde møter digitalt. Det vil uansett være en del reisevirksomhet og kryssing av regioner grunnet arbeid og tjenestelevering. Akkurat nå er det hensiktsmessig og lurt å begrense øvrige kryssinger mest mulig.