«Karantene Scene» er en digital konsertserie med lokale artister fra Innlandet, live fra Festiviteten Bar & Scene – uten publikum, rett på skjermen. Prosjektet gir en rekke lokale artister og band en ny scene, i en tid da konserter ikke kan avholdes på tradisjonelt vis. I tillegg til å sysselsette artister, teknikere, lys/lyd og andre i bransjen, er prosjektet en kulturell gavepakke til befolkningen i Innlandet. Prosjektet er initiert av Venues, Anti og Festiviteten Bar & Scene, som står for idé, konsept og gjennomføring, og finansieres av Sparebank1 Østlandet i samarbeid med kommunene Stange og Hamar. Konsertene strømmes live på YouTube-kanalen «Karantene Scene». Ved å følge «Karantene Scene» på Facebook har publikum mulighet til å holde seg oppdatert på det som skjer. 


Tore Larsen og REturn er først utReturn først ut

Et knippe av de største artistene vi har i Norge, alle med lokal forankring i regionen, er invitert inn i prosjektet. Først ut er Return, som har konsert allerede på skjærtorsdag kl. 18.

- Return er en del av Stange sin identitet, men er også et band av internasjonal karakter og en nasjonal kulturskatt. Det er ikke umulig at Return, med denne konserten, spiller for sitt hittil største publikum, sier kultursjef Solbjørg Tveiten. 

Det er i første omgang planlagt 9 konserter pluss gjesteartister over de neste tre ukene. Alt er rigget og klar for første runde, som varer fra torsdag til lørdag:

  • Skjærtorsdag: Return + Michelle Schmidt
  • Langfredag: Lewi Bergrud + Ole Marius
  • Påskeaften: Team Me

Deretter følger ytterligere to helger med tre konserter. Neste ukes artister slippes tirsdag 14. april. 

Gjesteartist

Hver artist har muligheten til å invitere med seg en amatørartist. Denne artisten får varme opp for hovedartisten. «Karantene Scene» gir amatørene en mulighet til å skinne på samme scene som de etablerte artistene, og til å spille for ett større publikum enn de gjør til vanlig.

Alle konsertene er gratis for publikum, men publikum oppfordres til å Vippse et bidrag direkte til artistene. I tillegg vil det settes opp en Spleis til prosjektet i sin helhet. Denne støtten vil bidra til å holde «karantene Scene» i gang også utover de planlagte tre første ukene som er finansiert. 

Smittefri konsertarena

«Karantene Scene» formidler variert musikk av høy kvalitet rett hjem til folket. Dette skjer i en utfordrende tid der mange av oss kjenner på savnet av kulturen og samholdet som kulturopplevelser gir. «Karantene Scene» fører detaljert smittevernplan, og gjennomføres etter dispensasjon fra kommuneoverlegen i Hamar kommune.

Velkommen til «Karantene Scene»!