Noen har behov for hjelp til handling i denne tiden, mens andre kanskje ønsker å ha noen å snakke med. 

Hjelp til handling og hjemkjøring av mat

Røde Kors i Stange kommune gjør i dag et svært viktig og godt arbeid i å bistå kommunens innbyggere med hjelp til handling og hjemkjøring av mat.

- Vi har hatt jevnt med handlinger hver dag, og har kun fått positive tilbakemeldinger, sier Nils Ringnes, beredskapsvakt i Stange Røde Kors.

- Mange har meldt seg som frivillige og de gjør en flott innsats i å bistå med handling og hjemkjøring av mat og apotekvarer til våre innbyggere som trenger det. 

Ringnes forteller at det kan være flere årsaker til at innbyggere trenger hjelp med handling. Noen sitter i karantene og får ikke handlet selv. Det kan også være at man sitter i karantene og ikke får handlet for sine foreldre, noe man vanligvis gjør i egen hverdag. Da kan de frivillige i Røde Kors bistå med dette. Trenger du hjelp, eller kjenner noen som har behov for bistand, er det bare å kontakte oss. Vi er tilgjengelig hver dag, avslutter han. 
Røde Kors kan du også ringe til, dersom du har behov for å slå av en prat. 

Telefon: 

  • Stange Røde Kors: 902 10 491/ 911 16 607
  • Romedal og Vallset Røde Kors: 938 22 384 


Illustrasjon MostphotosTrenger du en telefonvenn? 

– Hos oss kan du ringe alle hverdager og lørdag mellom kl.10.00 – 14.00, forteller Sissel Sivertsen, daglig leder ved Ottestad frivilligsentral. Frivilligsentralen er en del av en styringsgruppe nedsatt av kriseledelsen i Stange kommune, som nå koordinerer frivillighetsarbeidet i kommunen. 

– Vi har nå etablert tilbudet Telefonvenn, hvor man kan ringe inn og få snakke med en av våre frivillige. Sivertsen viser til at mange sitter mye alene hjemme i dag og har et behov for å prate med noen. Vi omgås mindre i hverdagen, og noen kjenner på engstelsen og savnet etter å ha kontakt med andre, sier hun. 

De frivillige kan være en god samtalepartner, som vil lytte og snakke med deg. De skal ikke gi helsefaglig råd om smitte og sykdommer. Men en telefonvenn vil ha en oversikt over andre hjelpetelefoner, dersom det skulle være behov for det, og de har også taushetsplikt, forteller Sivertsen. 

Ved stor pågang, ser vi også på muligheten for å utvide tilbudet, sier hun. Man kan også melde seg som frivillig telefonvenn ved å ta kontakt med oss. Snart kommer påsken, og mange vil kanskje kjenne et ekstra behov for å kunne ringe til en telefonvenn i denne høytiden, sier Sivertsen. Tilbudet vil derfor være betjent alle påskedager, mellom kl.10 – 14.00, unntatt 1.påskedag.

Telefonvenn er tilgjengelig: 

Hverdager kl.10. - 14
Lørdag kl. 10 – 14. 
Telefonnummer: 940 93 665

Frivilligsentralen har også en egen vakttelefon. Her kan du melde deg som frivillig, eller høre hva vi kan bistå med. 
Vakttelefonen er betjent:
Hverdager kl.10 -14. 
Lørdag kl.10 – 14.  

Telefonnummer: 62 57 61 79.