Friminutt i hjemmeundervisningenDenne uka kom avgjørelsen fra regjeringen om at barnehager og skoler fremdeles skal være stengt, i første omgang til over påske. Regjeringen har også bestemt at eksamen for elevene på 10.trinn skal avlyses. Noen er glade for avlysningen, mens andre synes det er leit. I praksis betyr dette ingenting annet enn at lærere og elever på 10.trinn i Stange fortsetter det gode arbeidet sammen, med mål om at hver enkelt 10.klassing skal få et vitnemål som sikrer at han eller hun får mulighet til å velge fra sin øverste hylle for videregående skole.

Det kan oppleves som stor avstand mellom dere og skolen og/eller barnehagen denne perioden, men dere skal vite at vi er her og at vi tenker på dere. Ta gjerne kontakt dersom dere har utfordringer, så skal vi prøve å gjøre vårt beste for å hjelpe dere.

Tilgang til internett

Vi vet at bredbåndsdekningen i kommunen vår i noen områder er manglende og at mengden mobildata som brukes i forbindelse med fjernundervisningen, er større enn under normale omstendigheter. Enkelte teleselskaper har gitt uttrykk for at de vil være rause med datapakkene i denne perioden, og vi oppfordrer først og fremst de som nå begynner å gå tom for datamengde, å ta direkte kontakt med sin leverandør.

Stange kommune jobber mot mobilselskapene for å få disse til å bidra i dugnaden som vi alle bidrar i nå på hver vår måte. I tillegg vil kommunalsjefen også presisere at vi forstår at hjemmeundervisningen koster datatrafikk, og at familier som kun har tilgang til mobildata er i en særlig sårbar situasjon. NAV ønsker å støtte de familiene som har behov for det, og har lovet en rask saksbehandling i disse sakene.

Oppfordring fra kommuneoverlegene

Skal vi nå målet om å bremse koronaepidemien som herjer blant oss, må vi følge rådene fra helsemyndighetene. Det kan være mye informasjon å forholde seg til, både i medier og på ulike nettsider, men kommuneoverlegene i Stange, Hamar, Ringsaker og Løten har en klar oppfordring til oss, alle sammen;

  • Hold dere mest mulig hjemme og unngå unødvendige besøk. Vi vet at det hjelper at vi holder oss unna hverandre.
  • La barn leke sammen med de samme 1-2 lekevennene sine gjennom denne perioden, og aller helst bør de leke ute. Og bare når de er friske.

Stange kommune har en egen informasjonsside om situasjonen knyttet til koronaviruset. Denne oppdateres daglig. Her ligger også lenke til blant annet Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Tusen takk!

Det er en fantastisk innsats som legges ned av barn og unge, foreldre, lærere, assistenter og fagarbeidere i Stange nå om dagen. Tusen takk, alle sammen, for strålende innsats og for god oppfølging. Vi er så stolte over hva vi får til sammen.

Liv Ingrid Vasaasen Kommunalsjef Oppvekst