De omfattende tiltakene vi som nasjon innfører, må følges opp i hver kommune, i hver grend, i hvert hjem. Det blir viktig framover, selv om det går som vi håper, at tiltakene begynner å få effekt.

– Vi må fortsette dugnaden selv om konsekvensene av de omfattende tiltakene skaper utfordringer og problemer både for oss som enkeltmennesker og for næringslivet. Det er nå særdeles viktig at alle følger opp, og ikke bidrar til at tiltakene mister virkning. Nå må vi stå sammen og bekjempe Covid-19, sier Røhne.

Bente BjørnhaugNå må vi lytte til rådene

Akkurat nå ber vi deg holde deg mest mulig hjemme, vær varsom i omgang med andre. Hold avstand og vær nøye med håndhygiene. –  Blir du syk, så hold deg hjemme til du er helt frisk, og vent 1 dag før du går tilbake til jobb hvis du har luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlege Bente Bjørnhaug.

Regjeringen viderefører alle tiltakene

Regjeringen viderefører alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge frem til over påske, til og med 13. april. – Vi må fortsette dugnaden for å slå ned smitten, sier statsminister Erna Solberg. 

Det betyr at alle skoler og barnehager fortsatt skal holde stengt, besøkskontrollen fortsetter på helse- og omsorgssentrene, karantenereglene opprettholdes og vi må fortsette med god håndhygiene og holde avstand.

Regjeringen har også bestemt at ute i det offentlige rom, bør folk ha minst én meters avstand til andre mennesker. Når man er ute, bør man ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe – med unntak av de som er i familie eller i samme husstand.

Les mer om nasjonale tiltak på regjeringen.no

Litt, mye eller helt avstand?