Med Multikanal fra EVRY forenkles og digitaliseres utsending av faktura til innbyggere og næringsliv.

I tillegg til Avtalegiro og efaktura vil privatkunder også kunne motta faktura som Digipost og Vipps. Løten kommune er først ut og sender i disse dager ut sine regninger ved  bruk av den nye kanalen.

Petter Skåret

Digitalisering i praksis

- Multikanal vil forenkle og effektivisere arbeidsprosessene rundt fakturering, 
og vi har nå langt bedre kontroll på både Petter Skåretfakturautsendelse og status på fakturadistribusjon i den nye løsningen, forteller økonomisjef i Løten Petter Skåret.

Vi er tre kommuner som nå har tatt i bruk dette systemet; Hamar, Løten og Stange kommuner, og vi har fra før et godt etablert samarbeid rundt økonomisystemet UBW (Unit4 Business World).

Multikanal sørger for at fakturaen blir sendt til fakturamottaker slik de selv har valgt. Kundene vil kunne velge mellom å få faktura direkte til nettbank via Avtalegiro og eFaktura eller til Digipost, for de som har avtale om det. Har du valgt eFaktura kan du også betale regningen via Vipps.

I Vipps styrer du dette via Min profil, hvor du velger å skru det av eller på i betalingsvalg.

 

Faktura tilpasset bedrifter

Bedrifter og organisasjoner som kan ta imot faktura på elektronisk handelsformatet (EHF), og som er registrert i ELMA, vil motta faktura i dette formatet. For de kundene som ikke er forberedt på å ta imot faktura elektronisk, vil faktura bli skrevet ut og sendt som ordinær post.

Illustrasjonsbilde