Det er likevel vanskelig å trekke fram et klart høydepunkt:
- Årets program består egentlig bare av høydepunkter. Det kommer rett og slett an på hva du vil ha. Er du glad i Trygve Skaugs magiske univers, er torsdag dagen for deg. Frister det med en musikalsk kveld med poetiske øyeblikk, er fredag klart å anbefale. Ønsker du deg fest og allsang, er jeg helt sikker på at du vil kose deg på lørdag. Her er det muligheter for det meste, sier Tveiten.


Torsdag med Trygve

I år utvider vi festivalen til tre dager, med start allerede torsdag.
- Trygve Skaug er i vinden. Når vi lytter til tekstene hans, enten det er poesi eller musikk, så er det lett å forstå hvorfor. Skaug er en mester til å sette ord på følelser på en innsiktsfull og gjenkjennbar måte som både varmer og rører oss, sier Tveiten.


Mange fikk med seg Trygve Skaug da han gjestet Herredsvang i Romedal for noen uker tilbake. På Herredsvang gikk billettene unna i fei, og nå har du mulighet til å oppleve han en gang til. I tillegg til konsert, kan du ta med deg Skaugs refleksjoner i samtale med Ellen Fjestad. De to forfatterne er begge bokaktuelle i år. Skaug har sist utgitt poesiboka «Følg med nå», og Ellen Fjestad har i år utgitt «Den som vokter lyset», som er den siste romanen i triologien om Luka. Begge skriver for ungdom og er opptatt av ungdommers plass i samfunnet. Samtalen vil handle om ungdomsproblematikk og det å falle utenfor, og ledes av Anders Kippersund.
 

Magisk visefredag

Fredagen er viet visesang i ulike innpakninger, og sterke formidlere av tekst og melodi.
- Fredagen er Stange og Kønnbands svar på gullrekka. Her kan publikum sitte og ta imot noe av det vakreste som musikk-Norge har å by på. Vi starter med Ingebjørg Bratland, før Frida Ånnevik tar over. Ånnevik har lovet oss en unik konsert med overraskelser, så det gleder vi oss stort til. Nordnorske Hekla Stålstrenga får æren av å avslutte kvelden, sier Tveiten.

Fredagen viser hele spekteret av norsk visesang, med elementer fra jazz, soul, folkemusikk, pop og rock.
- Kvelden blir både rolig, rørende, morsom, energisk og fyrrig – og uten tvil helt herlig, sier Tveiten.


Fest og allsang

På lørdag er det slutt på sitte rolig-konsertene:
- Vi avslutter årets Kønnbandfestival med fest og allsang, nostalgiske tilbakeblikk og aktuelle nykommere, sier Tveiten.

Lørdagen har et spennende program bestående av D´Sound, Trang fødsel og Rotlaus. Rotlaus har ridd på en bølge av suksess siden oppstarten i 2015, og er i dag ett av Norges største norskspråklige liveband. Trang fødsel stiller med en perlerad av låter som alle kan – om de er klar over det eller ikke. Slik er det til dels med D´Sound også, samtidig som de er plateaktuelle og har ny vokalist.

 
Kønnband - mer enn konserter

Kønnbandfestivalen har blitt en etablert festival i Stange. Festivalen bringer anerkjente og folkekjære band og artister til kommunen, men skal også løfte lokal kultur og næring.

- På programsiden har vi forfatter Ellen Fjestad, Anders Kippersund og D´Sound-vokalist Mirjam Johanne Omdal. Vi kjenner også lokal stolthet til Frida Ånnevik. Ellers har festivalen fått flere nye samarbeidspartnere i år, som vi er stolte over å ha med på laget! Anniken Maana er nyetablert botanisk formgiver fra Vallset, og hun leverer botaniske installasjoner til scene og uteområde. Helene Hørsand er i ferd med å åpne håndverksbakeri på Hørsand gård i Romedal, og leverer deilig bakst til torsdagsprogrammet. Hai Hang serverer mat laget av lokale og regionale råvarer og med en internasjonal twist på fredag og lørdag.Kønnband bygger på verdier som bærekraft, lokalproduksjon og alt som er kortreist. I tillegg er vi opptatt av å involvere og dra veksler på hele kommunen, avslutter Tveiten.

Program for Kønnbandfestivalen 2019
Program for Kønnbandfestivalen 2019

Torsdag 17. oktober:
Programmet starter kl. 19:30. Dørene åpner kl. 18:30.

  • Trygve Skaug, Ellen Fjestad og Anders Kippersund samtaler om ungdommenes univers og det å falle utenfor.
  • Konsert med Trygve Skaug.

Fredag 19. oktober:
Programmet starter kl. 19:30. Dørene åpner kl. 18:30.

  • Ingebjørg Bratland
  • Frida Ånnevik
  • Hekla Stålstrenga

Lørdag 20. oktober:
Programmet starter kl. 19:30. Dørene åpner kl. 18:30.

  • D´Sound
  • Trang fødsel
  • Rotlaus

Billetter kan kjøpes på ticketmaster.no, i Stange bibliotek eller i døra.
Priser: Torsdag kr. 300,- / Fredag kr. 500,- / Lørdag kr. 500,- / Festivalpass (alle dager) kr. 900,-. 
Ønsker du å ta bussen hjem fra Kønnbandfestivalen? Les mer om busstilbud her. 

Kønnbandfestivalen 2019 samarbeider med Stangeavisa og Hedmark Trafikk.