Hellbillies på ATlungstad 2019- Et av Norges mest-selgende rockeband gjennom tidene kommer fra Stange. Vi er veldig stolte av å markere bandets 40-års jubileum på hjemmebane, sier kultursjef Solbjørg Tveiten.

- Med helgas Sankthanskonsert ferskt i minnet, er det klart at vi gleder oss stort til å skape nye musikkopplevelser ved Mjøskanten, sier direktør på Atlungstad Brenneri Ole Volden-Sandersen. 

40 ÅR MED ROCKEHISTORIE

Bandet Return, som i oppstarten kalte seg Jom jom and the canniballs, så dagens lys i en låve på Espa i 1980. I 1985 kom gjennombruddet med singelen Sheila, som solgte 1000 eksemplarer og som gjorde Return til Norgesmestre i Rock. Resten er historie.

- Return er en del av Stange sin identitet. Bandet er flinke til å profilere hjemkommunen, og Stangesokningene er flinke til å støtte opp om Return. Når det er sagt, så er Return i høyeste grad et band av internasjonal karakter og en nasjonal kulturskatt, sier Tveiten.

Return har holdt godt på musikkstilen gjennom årene, som preges av 80- og 90-talls rock og power ballader som vekker fram de store følelsene.

- Det er mange som har et nostalgisk forhold til Return og til musikksjangeren, og det er vanskelig å se for seg at Sankthanskonserten 2020 skal bli noe annet en enn en stor musikkopplevelse og en real folkefest, sier Volden-Sandersen.

MED MJØSA SOM KULISSE

Sankthanskonserten 2020 blir den tredje i rekken, og følger opp årets suksess med Hellbillies. Konserten vil som tidligere finne sted ved Mjøskanten på Atlungstad Brenneri.

- Konsertarenaen er en opplevelse i seg selv, og setter flotte rammer for arrangementet, sier Tveiten.

Her vil låter som Bye bye Johnny, Change the attitude og Sing me a song runge, og bandet gleder seg som aldri før til å presentere 2020 versjonen av Return.

Neste års Sankthanskonsert arrangeres lørdag 20. juni.