Line Kongssund og Aud NorstadDet er Hamar og Hedmarken Turistforening, Stange krets,  som gjør forarbeid og merking av poster. Dette skjer i samarbeid med turstilag i Stange. Dette setter vi stor pris på – og som er et supert tiltak for folkehelsen! Det er viktig å merke seg at vi ikke har noen helhetlig merking, da dette gjøres fra år til år, sier koordinator for idrett og friluftsliv Line Kongssund. Det kan derfor være lurt å ha Stange-kartet i sekken.

Aud Norstad i Hamar og Hedemarken Turistforening roser alle de frivlllige som deltar i dette arbeidet. 

Stanges høyeste punkt

I år henger en av bøttene på Stanges høyeste punkt; Søndre Fjellsjøhgøgda. Den er 642,2 meter over havet, og litt over en meter høyere enn Årkjølen, sier Line.

Årets 10 turer er av ulik vanskelighetsgrad og lengde, og en av postene ligger faktisk i Eidsvoll kommune, sier Norstad. Det er post nummer 8. - Bottolfshøgda. Det meste av stien er i Stange almenning, men selve posten ligger på andre siden av kommunegrensen. Denne og de to postene Vangshøgda og Søndre Fjellsjøhøgda er ikke tilgjengelig før 1. juni.

Les om alle turene her.....

Registrer turen i HHTs app sjekk utPremier å hente

Postene henger ute til 15. oktober, og du kan blant annet delta i trekningen av premier, enten du sender inn klippekort eller laster ned turappen Sjekk Ut og signerer i gjesteboka.Hver måned kåres også et turbilde som har emneknaggen #fysakstange. Etter sesongslutt kåres årets turbilde.

Alle barn og unge til og med 16 år, som har vært på minst seks av turene får dagskort til Mjøsbadet (det nye svømmebassenget i Mjøstårnet). Eneste betingelsen er at klippekortet leveres innen 20. oktober eller at turene er registrert i appen.

GOD TUR!