Knut Storberget var imponert over integreringsarbeidet i StangeDet er ingen tilfeldighet at Stange er nominert til integreringsprisen, sier Knut Storberget da han hører leder for flyktningetjenesten Bente Habberstad Ryen fortelle om arbeidet de gjør i Stange. Overskriften i denne artikkelen er hentet fra Storberget sin facebookprofil.

Fylkesmannen skal i løpet av 100 dager besøke 48 kommuner i innlandet. Besøket i Stange fant sted på Atlungstad brenneri. Foruten omvisning på brenneriet, ønsket de å høre om kommunens integreringsarbeid og digitalisering i skolen. 

- Vi ønsker å være tett på i integreringsarbeidet, sier Bente Habberstad Ryen. Noe av grunnen til at vi har lykkes er også at næringslivet i kommunen har vært så positive til å tilby praksisplasser. 

Zebib Teklesenbet Futur har selv vært i praksis på Stange helse- og omsorgssenter, og er nå en viktig ressurs i integreringsarbeidet. 

Ole Volden Sandersen fortalte om Atlungstad brenneri, og viste fylkesmannens og han følge rundt, før Liv Ingrid Vasaasen og Elin Dybdal Simensen avsluttet med å snakke om digitaliseringen i Stange-skolen. 

Fylkesmann Knut Storberget på besøk på Atlungstad brenneri