Skienes historie er lang og full av fortellinger om hvordan to planker ble et viktig verktøy for å leve i det kalde og snørike nord. Forestillingen består av ord, sang og toner om snø, vinter og ski. Med tekster fra flere lokale forfattere som Ove Røsbak, Helen Rønningsbakken, Einar Skjæraasen, Halldis Moren Vesaas, tradisjonsmusikk og nyskrevet materiale av utøverne.

Ann-Elin Lium fra Stange er frilans historieforteller. Hun har lærerutdanning fra Hamar Lærerhøgskole og fortellerutdanning både fra England og Norge. I snart 20 år har hun laget fortellerforestillinger og holdt fortellerkurs. 

Margrete Nordmoen er frilans musiker og rektor i Løten kulturskole, oppvokst i Trysil, bor i Stange. Hun har lærer- og folkemusikkutdanning fra Hamar Lærerhøgskole, Folkemusikkstudiene på Rauland (Høgskolen i Telemark) og NTNU, Trondheim. 

Frode Berntzen spiller sin egen musikk i bandet Briskebyen Lyttemannslag og er med i flere band i Innlandet. Har hatt flere oppdrag for Teater Innlandet og er etablert med eget studio, StudioEner på Hamar og underviser i gitar og samspill på musikklinja ved Stange vg skole. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole.

Gruppebilde (Elin Kvernmoen)

Foto: Elin Kvernmoen