Tore Skeie (Foto: Paw Wegner Gissel)

Tore Skeie har skrevet flere artikler og bøker om norsk middelalder. Han debuterte i 2009 med boka Alv Erlingsson - fortellingen om en adelsmanns undergang. Den andre boka hans, Jomfruen fra Norge, kom ut i 2012. Begge bøkene fikk meget gode kritikker. Skeie er også fast spaltist og bokanmelder i Klassekampen.  

Tore Skeie er aktuell med den kritikerroste boka Hvitekrist - om Olav Haraldsson og hans tid som kom ut i høst (se bilde og omtale av boka under). Boka er første bind i en fembindsserie om de store viking- og middelalderkongene i Norge.

Gratis inngang. Velkommen!

Hvitekrist (Gyldendal)

Slik presenteres boka på nettsidene til Gyldendal forlag:

På begynnelsen av 1000-tallet raste maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Angelsaksernes konge, Æthelred, var herre over et England som var rikt på gull og sølv, men også ustabilt og fullt av egenrådige stormenn. Fra Danmark forsøkte den unge danekongen Knut å erobre hans land. Midt mellom dem sto den ambisiøse norske vikingkongen Olav Haraldsson, en mystisk skikkelse som etter sin død skulle bli til Olav den hellige. Han hadde sin egen agenda.

Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, rådet vold, brutalitet og ødeleggelser. Samtidig spredte kristendommen seg og skapte langsomt en ny samfunnsorden. Hvitekrist gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i en større europeiske sammenheng.