bygdformuligheterNæringssjef i Stange kommune, Erik Habberstad, understreker viktigheten av å bygge opp under lokalt næringsliv og å drive utviklingen i samme retning.
 
-Stange er en attraktiv kommune, understreker Erik Habberstad, og poengterer videre at Stange har høyest innbyggervekst, størst vekst i nye arbeidsplasser og høyeste prisvekst på boliger i Innlandet i 2017. - Alene stod Stange for 20% av veksten i nye arbeidsplasser i Hedmark og Oppland i 2017, fortsetter Habberstad.
 
Et innholdsrikt seminarprogram tok for seg ulike innfallsvinkler til næringsutvikling. Ove Nordahl fra Stange Energi fortalte med innlevelse om reisen fra E-Verk til en bedrift som nå tilbyr varmepumper, solcelleanlegg og smarthus-løsninger i tillegg til strøm. Næringssjef Erik Habberstad ga tilhørerne en orientering om planer og vyer for næringsutvikling i Stange kommune. Olle Indseth fra Mindset AS var oppsummerte dagen og hvordan vi best mulig kan bygge hverandre opp.
 
Deltakerne fikk også en unik mulighet til å bli kjent med 8 lokale reiselivsbedrifter, og hva de har å by på av opplevelser, mat, konferanser og overnattinger. Disse 8 bedriftene var Mjøsli Lodge, Bryhni Søndre, Fjetre Gård, Tangenodden Camping, Staur, Aktivent, Mjøscatering og Atlungstad Brenneri. Atlungstad Brenneri kunne i tilegg friste med fantastisk mat basert på lokale råvarer.