Bjella spiller fredag og Sundfør kan du høre lørdagen under festivalen. 

Susanne Sundfør «Sundfør er en artist med mange fasetter og høy integritet. På mesterlig vis forener hun musikalsk håndverk med sterk formidling. Den første runden av Sundførs konserter tidligere i år, ble utsolgt på rekordtid, og jeg er derfor ekstra glad for å kunne tilby regionen denne konsertopplevelsen» uttaler Kultursjef i Stange, Solbjørg Tveiten. 

Susanne Sundfør har spilt både jazz og klassisk musikk, og har utviklet en egen blandingsstil med elementer fra begge. Hun har etterhvert også dratt inn mange elementer fra elektronika. Sundfør ga ut sitt debutalbum i mars 2007, og mottok Spellemannprisen for albumet samme år. For dette ble hun også nominert til Alarmprisen og har mottatt a-ha-stipendet. I 2015 ga hun ut albumet Ten Love Songs. For albumet vant hun tre priser under Spellemannprisen: popsolist, årets album og årets produsent. I 2017 kom albumet, Music for People in Trouble. Et album som viser hvordan frykten for klodens elendighet gir sterk og vakker musikk. For dette albumet vant hun Nordic Music Prize for 2017. Under Kønnband får publikum en unik anledning til et møte med en stor artist på en intim scene: 
«Dette er på mange måter et av Kønnbands varemerker. Det nære møtet med store stemmer» sier Solbjørg Tveiten. 

I sin diktdeStein Torleif Bjellabut «Jordsjukantoligien» åpner Bjella med ordene: «Det er berre to tragediar i livet/ Tap av kjæraste og jordskifte.» Gjennom disse ordene viser han sin unike evne til å forene komedie med fortvilelse.  
«Gjennom sine tekster evner Bjella å formidle folks hverdag og hvordan livet skifter mellom stor glede og dypeste alvor. Samtidig som han bruker musikkens kraft til å formidle nettopp dette. Han har publikum i sin hånd og jeg gleder meg til å oppleve hans formidling mellom bokhyllene på biblioteket» sier Solbjørg Tveiten.

Stein Torleif Bjella debuterte som soloartist i 2009 med vise/country-albumet Heidersmenn. I 2011 fulgte Bjella opp med albumet Vonde visu og vant for det Spellemannpris i klassen viser. Han har fått både Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Edvard-prisen og for albumet Gode liv fra 2016 fikk han tre nominasjoner foran Spellemannprisen i 2016. Tekstene til Bjella er i særklasse, enten de er såre eller av det mer lystige slaget.