Prognosen er ifølge NVE er at vannstanden er ventes å nå 124,4 moh (6,7 m på lokal skala) 18. mai. Se flomsonekart her.....

Onsdag 16. mai: Vannstanden i dag er 6,51, og har økt med 16 centimeter siste døgn.

Tirsdag 15. mai: Vannstanden er i dag 6,35 og har økt med 20 centimeter siste døgn.

Mandag 14. mai: Vannstanden er i dag 6,15 og har økt med 30 centimeter siste døgn.

Søndag 13. mai: Vannstanden er i dag 5,85 og har siste døgnet økt med 44 centimeter.

Lørdag 12. mai: Vannstanden er i dag 5,41 og har siste døgnet økt med 50 centimeter. Dette er tredje største stigning på ett døgn siden målingene startet i 1958. Prognosene sier at Mjøsa fortsatt vil stige i dagene framover.

Hva du som privatperson kan gjøre for å forberede deg på flom:

  • Hold deg oppdatert om utviklingen av været og følg med på NVEs flomprognoser http://www.varsom.no

  • Hold alle avløpsveier som kummer, kulverter og lignende åpne. 

  • Kontakt ditt forsikringsselskap ved behov. Eventuelle skader som kommer på egen eiendom, er en sak man må melde inn til eget forsikringsselskap. I den utstrekning kommunen eller annen myndighet er involvert i årsakssammenhengen, vil vedkommende forsikringsselskap ta kontakt med kommunens forsikringsselskap for regresskrav.

  • Dersom du skulle ha behov for sandsekker, kan du ta kontakt med Stange kommune, 62562000 i ordinær åpningstid og vakttelefonen 900 88 108 på kveld og helg.

Andre lenker: 

Historien om Mjøsas vannstand

Egil M. Kristiansen har registrert daglige målinger av Mjøsas vannstand siden 1958. Disse grafene viser de ulike årene med vannstand i perioden 1. mai til 31. august, døgnet med størst endring, og Mjøsas flomtopper. (klikk på bildene for å få større bilde)

vannstand i mjøsa

Største endring på ett døgn

 

 

Flomtopper i Mjøsa