Det er 11. året at det blir hengt opp turposter i Stange kommune. Disse røde fysak (fysisk aktivitet) bøttene har blitt mer og mer populære og i 2016 var det hele 381 deltakere som leverte klippekortene etter å ha tatt alle postene.

Barnerådet sammen med Erik Norstad, Aud Norstad, Helge Bryhni og Else Bjørke

Barnerådet klare for tur

Ungene i barnerådet fikk utdelt kartet på møtet på mandag og oppfordrer både voksne og barn til å gå på tur både i kjente og litt mindre kjente områder av kommunen. Det er Stange krets av Hamar og Hedemarken turistforening som har ansvaret for postene, og Erik Norstad i Vallset kulturstier og Helge Bryhni i Romedal Almenning turstilag har vært delaktige for å tilrettelegge flere av postene.

Premie til barn under 16 år

Det har vært en stor økning blant de yngre, og dette skyldes nok at det er fin premie til alle under 16 år som har mer enn seks klipp. De får nemlig et dagskort i Ankerskogen, sier Aud Norstad leder i Hamar og Hedmarken turistforening, Stange krets.

DNT SjekkUTNy mobilapp

Nytt i år er at deltakerne kan kvittere at de har vært på posten ved å bruke DNTs ny mobilapp SJEKK UT, den aktiviseres da du er ca. 50 meter fra posten. Deltakerne kan selvsagt også bruke klippetanga på tradisjonelt vis.

Turkartet 10 steder i Stange er å få på diverse bensinstasjoner, biblioteket og på informasjonssenteret i Stange rådhus. Postene henger ute fra 1. mai til 1. oktober, men det kan være lurt å vente med postene i allmenningen til vegene er mer framkommelige.

Fotokonkurranse

I år som i fjor kårer vi årets beste turbilde, så du må huske å bruke emneknaggen #fysakstange da du jakter på de røde bøttene. Alle deltakere er velkommen til sesongavslutning med premieutdeling/uttrekkspremie, quiz og servering i kantina i rådhuset onsdag 1. november klokken 18.00.

Vi ønsker alle god tur!

Turpost 4  Reemarka 2017