Elevtrådsleder Tobias Nordby synes at de har vært flinke til å ta vare på hverandre gjennom et år som har vært krevende, både for ungdommene og de voksne.

Leken kunst

– I året som har gått har vi ikke fått vært sammen like mye som vanlig, fordi vi har hatt undervisning i tre forskjellige bygg, og tida mellom timene har gått med til å komme seg til riktig sted, forklarer han.

Men nå er alt annerledes. Utendørs finner vi skulpturene og maleriene til kunstneren Øyvind Suul. Skulpturene innbyr til å brukes, til å sitte på og klatre på, og bildene er lekne og humoristiske.

Skolen er både blitt utvidet med Ottestadhallen og et tilbygg, mens den gamle delen er renovert.  

– Ingen mørke murvegger lenger, bare fine og lyse flater, konstaterer Nordby, som kårer naturfagrommet som høydepunktet for sin egen del.

Rause og fleksible

Rektor  Carl Gustav Follestad synes høydepunktene står i kø, og framhever det nye auditoriet som har plass til bruker Ottestad ungdomsskole til daglig samtidig. Han berømmer elever og ansatte for å være både rause og fleksible gjennom støy fra borring, saging og maskiner, og dårlig inneluft i provisoriske lokaler.

Elevene hjalp til både med å flytte ut til høstferien i fjor, og tilbake igjen ved høstferien i år. I forbindelse med flyttingen kvittet skolen seg med inventar som har vært i bruk siden før 1980. I alt ble det kastet 100 kubikkmeter skrot.

Renoveringen av skolen startet  7. oktober 2015, og avsluttet 17. oktober i år.

Store ressurser

Ordfører Nils A. Røhne klippet snora under den offisielle åpningen. Han fortalte at rehabiliteringen av det opprinnelige bygget har kostet 43 millioner kroner, mens Ottestadhallen kostet 74 millioner kroner og tilbygget 41 millioner kroner.

EcoSør AS har stått for arbeidene på skolen.