Begeistringen skyldes hvordan skateparken er blitt til, hvordan skaterne selv har bidratt, og hvordan den brukes. Kommunen har bidratt litt, byggfaglinja på Stange videregående skole har hjulpet til med oppføringen, og medlemmene i Stange skateboardklubb har selv skaffet penger, og deltatt i arbeidet med å bygge parken.

Det eneste brukerne av skateparken savner nå, er en bowl. En bowl ser ut som et tomt svømmebasseng med myke, runde kanter, slik man finner i hager i USA.

Hverken ordfører eller idrettspresident vil love penger til ny bowl i Stange, men idrettspresidenten synes det er bra at ungdommene har et anlegg de har et sterkt eierskap til.

Jonas Kristiansen, Tyler Metzger, Christoffer André Nymoen og Tord Olsrud er glade for anlegget i Stange. De har spilt fotball før, men ikke nå lenger.

– Det snakkes mye om frafall fra idretten. Men det er ikke frafall å slutte med fotball for å drive med skating. Det er bare å gjøre noe annet, og dere har jo passion for dette, mener Tvedt.

Skategutta (for skateklubben har ingen jenter som medlemmer, selv om de er hjertelig velkomne) gikk over til rullebrettet fordi de synes det er morsommere, og de kan skate når de selv har lyst i stedet for å vente til neste trening.

I 2020 blir rullebrett olympisk gren. Da håper idrettspresidenten å se at skateparker som den på Stange fører til at Norge kan sende utøvere til Tokyo.  

– Og så må dere få med jentene, oppfordrer idrettspresidenten.