«Skibladner minutt for minutt», blir en del av NRKs sommersatsing i 2016 og ei uke i juli skal NRK-teamet seile på Mjøsa. I følge NRK blir det produsert minutt for minutt-etapper fra Skibladner i uke 28, mens Sommeråpent sendes fra flere steder rundt Mjøsa.

Atlungstad brenneri

Onsdag 13.juli legger Skibladner til på Atlungstad brenneri. NRK legger opp til radiosending på ettermiddagen og direktesending av sommeråpent på kvelden. Torsdag 14.juli seiler Skibladner videre fra Atlungstad til Lillehammer.

Stange kommune oppfordrer folk til å være med og lage liv langs ruta. Det vil bli lagt opp til en stor folkefest denne dagen med arrangementer også utenom NRKs direktesendinger på radio og TV.

Lag liv langs Mjøskanten, legg fra land med småbåtene og vis Stange fra sin aller beste side slik at vi kan være med å sette preg på sendingen til NRK!

Hamarregionen Reiseliv  har jobbet for å få til dette lenge, og det er et godt samarbeid mellom Stange og Hamar kommune og Hamarregionen Reiseliv. Sammen ønsker vi å vise frem hele regionen.

Skibladners rute og Sommeråpent 2016

  • Tirsdag 12/7: Start og markering på Eidsvoll, før man seiler til Kapp, som blir vertskap for Sommeråpent.
  • Onsdag 13/7: Skibladner seiler Kapp – Hoel – under broen ved Nes, svinger oppom Brumunddal og til Atlungstad (Stange). Sommeråpent sendes fra Atlungstad.
  • Torsdag 14/7: Skibladner seiler fra Atlungstad til Lillehammer, som blir vertskap for Sommeråpent.
  • Fredag 15/7: Fra Lillehammer går ferden til Moelv og videre til Hamar. Hamar blir fredagens Sommeråpent-vert.
  • Lørdag 16/7: Skibladner seiler fra Hamar til Totenvika og Gjøvik, som blir siste Sommeråpent-vertskap under Skibladner-uken.

Kontaktpersoner i kommunen er kultursjef Solbjørg Tveiten  og kommunikasjonsansvarlig Elin Fjestad