"Det var en gang en enke som hadde to døtre. Marfa var hennes egen datter, Marchinka var stedatteren hennes. Enken elsket Marfa, men hatet Marchinka, fordi hun var langt penere enn hennes egen datter."

Turneorganisasjonen
 "De tolv måneder" er et russisk eventyr om ei jente som blir satt på mange harde prøvelser. Hver måned har sin egen skjønnhet, sin egen styrke og særegenhet. Kan de hjelpe henne?
 Med sin egen musikk inspirert av dette eventyret spiller Evelina syngende, dansende, knurrende, skremmende og malende med sitt trekkspill og sin stemme. Sammen med skuespiller Thea, som kun ved hjelp av sin egen stemme og kropp spiller alle rollene. 

TurneorganisasjonenEvelina Petrova er fra St.Petersburg og har sin utdannelse derfra innen klassisk musikk, teater og musikkimprovisasjon. I forestillingen spiller hun trekkspill og synger.
I 2014 tok hun Master grad i Jazz på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Evelina finner mye av sin musikalske inspirasjon fra folkemusikken. Hun lager musikk i mange stilarter og eksperimenterer med ulike genre og tradisjoner.
 Thea Elisabeth Skallevold er utdannet skuespiller ved mimelinjen på Teaterhögskolan i Stockholm (2007-2010). Hun jobber som frilans skuespiller, dukkespiller og mimer, og driver frigruppen Det stille Teateret. Theas arbeid hører hjemme i landskapet mellom jazz- og samtidsdans og tradisjonelt teater. Hun har også laget musikk og koreografi til flere teaterforestillinger.

I etterkant av forestillingen åpnet Thea og Evelina opp for spørsmål, undring og samtale med elevene.

Det var en flott forestilling på høyt kunstnerisk og musikalsk nivå! Stor takk går til Thea og Evelina!

Turneorganisasjonen

Turneorganisasjonen