ØVELSEN AVSLUTTES KLOKKA 12.OO


Dette er det vi vet så langt

Det brenner fortsatt i produkasjonskjøkkenet på helse- og omsorgssenteret. En propantank har eksplodert, men det er ikke fare for ytterligere eksplosjoner. Brannvesenet og politiet er på stedet med nødvendige ressurser.

- Ansatte ble tidlig informert og det ble tilkalt ekstra ressurser - også fra nabokommunene.

Ett dødsfall, to hardt skadde
Nå klokka 11.00 er det bekreftet at en person er omkommet, to hardt skadde er kjørt til Hamar sjukehus. 

- Vi vet foreløpiig ikke hvem den omkomne og skadde er, og har derfor ikke kunnet ta kontakt med pårørende. Det må vi komme tilbake til, sier ordfører Nils Røhne, som sender tanker de som vil få vite at de er så tragisk berørt.

Ordføreren sier at det tidlig ble stilt tjenestebiler og en buss, til rådighet for transport av beboere. Det ble etter hvert besluttet at alle 115 måtte evakueres. Både kommune og nødetater gjør alt de kan i stuasjonen som har oppstått. 

Beboerne er kjørt til Stangehallen og får omsorg der, som et første tiltak. Fire er kjørt til Ottestad på grunn av helsemessige årsaker. Scandic Ringsaker er kontaktet med tanke på mer varig opphold for de berørte beboerne.

For pårørende:
Pårørendesenter er etablert på Ottestad helse- og omsorgsenter, og pårørende henvises hit. Telefon 917 81 845. Det er også mulig med personlig oppmøte og man blir tatt hånd om av Stangehjelpa. 

Anbefaling fra brannvesenet: 
Naboer i nærmiljøet anbefales for sikkerhets skyld fortsatt å holde seg inne med lukkede vinduer på grunn av røyken. Stange skole og Stange ungdomsskole har også fått beskjed om å holde elevene inne.

Stange kommune holdt pressekonferanse i Stange rådhus klokka 09.55 og 11.00, og ny pressekonferanse er berammet til klokka 12.00.  Tre pressemeldinger tilsvarende informasjonen på denne nettsiden er sendt ut, og kommunens Servicesenter er fortløpende oppdatert. Ansatte i Stange kommune er oppfordret til å følge situasjonen via nettsiden.

Foreign language: 
Nettsiden vår kan oversettes til ønsket språk - velg språk fra forsiden (øverst til høyre)
Our website can be translated into the desired language - select the language on the front page (top right)